Smart Diet – un duo inteligent

În ultimii ani am tot avut ocazia de a bate la ușa mai multor nutriționiști din Iași, astfel ajungând să știu ce înseamnă o dietă sănătoasă indiferent că vrei să slăbești sau să te îngrași. De asemenea și în preajma mea am tot avut prilejul de a vedea persoane care doresc să slăbească, însă felul în care o făceau / o fac nu este neapărat unul sănătos. Auzind tot felul de variante, concluzia la care am ajuns a fost aceea că ori de câte ori vrei să slăbești trebuie neapărat să consulți un specialist, acesta oferindu-ți posibilitate de a opta pentru o dietă sănătoasă.

            Pe de altă parte am avut ocazia de a auzi tot de la persoanele care slăbesc că ele mănâncă sănătos, însă mă îndoiesc. Toate acestea adunate m-au provocat într-un fel sau altul să studiez problema, astfel ajungând să contrazic sau să aprob persoanele ce fac o astfel de afirmație, ba chiar susțin cu argumente nefondate pentru mine, dar plauzibile pentru ei. Na, dacă până la urmă ei cred acest lucru și eventual au și norocul să slăbească fără a avea probleme, bravo lor.

            Sincer eu am să încerc în continuare să îmi susțin punctul de vedere, oferindu-le în continuare persoanelor din jurul meu sfatul de a ține o dietă perfectă pentru a slăbi ușor într-un mod eficient și sănătos.  Ideea de bază ar fi aceea că pentru a scăpa de kilogramele în plus ar fi aceea de a avea o dietă sănătoasă, ușoară și gustoasă în același timp, astfel având posibilitatea de a fi smart și de a face primul pas spre schimbare.

            Ideal ar fi ca fiecare persoană ce vrea să slăbească să aibă parte de un meniu de slăbit realizat cu ajutorul unui specialist în domeniu. Zilele trecute, am descoperit Smart Diet, un serviciu de livrare la domiciliu a unor diete atent concepute de către nutriționiști, speciale pentru pierderea în greutate. Recunosc că în primă fază am fost circumspectă, însă o dată cu aflarea a cât mai multe informații referitoare la acest serviciu, m-am convins că merită. În timp ce răsfoiam Pachetele Smart Diet, mi-am adus aminte cât de mult s-a chinuit mama mea să slăbească. Mama și-a „confecționat” singură meniul în așa numitul ei program de slăbire, care se pare a dat rezultate așteptate la aproximativ un an și câteva luni. Bine, mama a slăbit în jur de 40 de kilograme, timp în care a încercat să aibă cât de un meniu sănătos.


Primele lucruri la care mama a renunțat au fost dulciurile, pâinea și băuturile carbogazoase. Sincer nu credeam că o să reușească, însă se pare că eforturile ei au dat rezultatete. În ceea ce privește meniul mamei, aceasta s-a bazat pe lactate (branză, iaurt și lapte), carne fiartă sau grătar (vită), pește (fiert pe pat de unt), ouă, legume și fructe. Micul dejun al mamaei era alcătuit dintr-o ceșcută de cafea neîndulcită și 1-2 biscuiți dietetici, prânzul dintr-o porție de carne fiartă sau grătar cu salată / pește pe pat de unt / ouă fierte și salată / brănză de vaci și salată, iar la cină pe care o lua în intervalul 16 – 17, mânca un iaurt de 400 ml sau 1-2 fructe ( grefruit, portocale, mere, pere) în funcție de sezon.

            Îmi aduc aminte că existau momente în care mă rugam pe mama să guste câte ceva, însă fără  sorți de izbândă, nu am reușit niciodată să o pacălesc să guste. Sincer era foarte mândră de decizia pe care mama o luase, cu toate că o vedeam că îi este foarte greu să respecte ceea ce și-a impus. În același timp, mamă fiind ne gătea și nouă tot felul de bunătățuri din care iar se abținea să guste, deci nici nu vreau să mă gândesc cât de greu i-a fost.  

            Cu alte cuvinte mama a reușit să slăbească toate acele kilograme în plus dar cu o foarte mare greutate datorită faptului că își făcuse meniul doar din anumite alimente pe care le considera a fi pentru dietă. Sunt convinsă că mai existau și alte variante, însă mama pe aceste le-a descoperit și cu ele s-a jucat pe parcursul întregului program de slăbire și se pare că a avut succes.

 Acest articol este scris pentru Spring SuperBlog 2019.

Lasă un comentariu