Jocurile – o pasiune de weekend

În ultimul timp, alături de cei mai buni prieteni, mi-am format un obicei de care nu cred că o să mai scap cât de curand. Cărțile de joc, tablele de sah, muzica și filmele ne erau cei mai buni prieteni în zilele de weekend când ne adunam cu toții acasă la unul dintre noi. Toate acestea s-au întâmplat până când am descoperit jocurile oxygame, de care nu ne-am mai putut despărți, renunțând astfel la cărțile de joc, tablele de sah și filmele la care ne tot uitam când ne întâlneam în weekend.

            Ligretto este unul dintre jocurile cu care ne delectăm weekend de weekend și uneori în timpul săptămânii, când reușim cu toții să ne adunăm câteva ore. Ligretto este un joc cum se zice în instrucțiunile acestuia de iuțeală fizică și intelectuală, asta poate datorită faptului că se joacă simultan de către toți jucătorii. Ligretto este un joc adorat de toți prietenii mei datorită faptului că poate fi jucat de 2 până la 4 jucători. De asemenea acesta este considerat a fi fascinant datorită celor 160 de cărți, mai exact  4 seturi a câte 40 de cărți – câte un set pentru fiecare dintre cei 4 jucători. Având în vedere faptul că noi suntem mai mulți de 4, am cumpărat 3 cutii de Ligretto de diferite culori, astfel la joc putând participa până la 12 persoane … deci hai să jucăm.

Un alt joc care ne ține câteva ore bune împreună în weekend este Qwiekle, un joc care care la prima vedere simplu, dar care reușeste să te capteze mult timp. Qwirkle este un joc antrenant ce include 108 piese de joc și poate fi jucat de 2 până la 4 jucători, deci o parte dintre noi trebuie să fim vizitatori. Regulile jocului sunt ușoare, fiecare jucător fiind nevoit doar să plaseze strategic piesele de joc, oferindu-i adversarului imposibilitatea de a-și însuși punctele tale, cu alte cuvinte non stop trebuie să fii în alertă.

             Ligretto și Qwirkle sunt jocuri de societate care reușesc după părerea mea să capteze atenția tuturor persoanelor ce le joacă doar o singură dată. Sincer eu nu aș renunța la ele și cu siguranță nici prietenii mei care mi se alătură weekend dd weekend și uneori în timpul săptămânii.

            Hmm … vreți să vă convingeți …. jucați și cu siguranță nu o să mai renunțați la ele.

            Acest articol este scris pentru Spring SuperBlog 2019.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s