Redă și tu aerul naturii ….

În urmă cu câteva zile, în timp ce căutam pe internet informaţii pentru un articol, am descoperit campania „Plantăm Aer” iniţiată de Daikin, cunoscut ca fiind lider mondial pe piaţa aparatelor de aer condiţionat. Campania inițiată de aceștia se desfășoară în perioada 5 iunie – 15 septembrie 2017, iar obiectivul acesteia este plantarea a peste 10.000 de copaci în 15 județe ale României. Ideea ce stă la baza campaniei este aceea că pentru orice aer condiționat marca Daikin vândut în această perioadă, se va planta un copac.

copac5
În cadrul acțiunii de împădurire organizate de „Plantăm fapte bune în România” ce va avea loc în data de 18 noiembrie anul acesta, oricine dorește se poate alătura echipei ca voluntar, idee ce a reușit să își stârnească și mie interesul. În copilărie am avut ocazia de a vedea, în același timp și de a planta copaci alături de bunicul meu, care în fiecare primăvară făcea cum făcea și mai achiziționa câte 2-3 copaci de pe unde putea, aducându-i acasă pentru ai planta. Acei ani ai copilăriei nu am să uit niciodată … unul dintre motive fiind acela ă frecvent mă întâlnesc cu detalii ce mă trimit cu gândul la acea perioadă.

12088593_110780832613739_7503385342161038276_n

În ciuda faptului că am mai bine de 20 de ani de când locuiesc la apartamant, unde toată lumea spune că sunt condiţii de a trăi decent, gândul meu de cele mai multe ori plecă către copilărie, mai exact la casa în care am locuit primii mei 7 ani din viată. În momentul în care am început şcoala, părinţii mei au fost nevoiţi să mă răpească de la bunicii mei şi să mă aducă alături de ei pentru a mă da la scoală în oraş.
Casuţa bunicilor mei se află la doar câţiva km de Iaşi, motiv pentru care în fiecare weekend mergeam să îi vizitez, ba chiar, vacanţele mi le petreceam mai tot timpul cu ei. Îmi aduc aminte că ori de câte ori plecam de la ei, după câteva zile petrecute acolo, mi se rupea sufletul că trebuie să las în urmă locurile în care am crescut, prietenii pe care mi i-am făcut sute de prostii şi nu în ultimul rând pe bunicii care m-au crescut şi m-au educat până la vârsta de 7 ani.

copac1
Astăzi, deşi au trecut atâţia ani, când simt nevoia să i-au o pauză şi să fug de tot ceea că mî înconjoară, îmi pun în ruxac tableta, o carte, două, câteva hăinuţe şi mă adăpostesc în casa bunicilor, care încă este plină de amintiri. În ciuda faptului că bunicii mei şi-au modernizat casa, aici mai regăsesc una dintre sobe după care mă ascundeam mereu, o parte dintre copacii prin care mă căţăram după tot felul de fructe, leagănul în care mă aşeza mereu bunica pentru a mă hrăni şi nu în ultimul rând bunicii mei, pe care îi port în gândul meu mereu.

copac3
Leagănul din curtea bunicilor, care a suferit câteva modificări mi-a rămas acelaşi prieten de nădejde încă din copilărie şi mă găzduieşte ori de câte ori merg în vizită la bunici. Indiferent că e dimineaţă şi îmi beau cafeaua, citesc o carte sau pur şi simplu îmi navighez pe internet, mă aşez în leagănul pe care îl pot considera martorul evoluţiei mele în timp, dar şi confidentul meu de nădejde. Îmi aduc aminte că uneori, când eram tristă mă legănam în el şi îi povesteam tot ce mă supăra, de fapt cum fac şi acum, unul dintre motive fiind acela că el era singurul care asculta tot ce aveam de spus, dar fară a mă judeca sau întrerupe.

copac2
Revenind la campania „Plantăm Aer”, pot spune că de când am citit despre ea pe cine am auzit că dorește să achiziționeze un aparat de aer condiționat l-am direcționat către Daikin, explicându-i apoi și motivul pentru care am făcut această recomandare.
Redă și tu aerul naturii … cumpără un aparat de aer condiționat Daikin și gândește-te că ai plantat un copac !!!

copac4

 

 

 

Lasă un comentariu