Lacrimi de fericire …

În viața fiecăruia dintre noi există  persoane speciale ce au fost alături de noi îndiferent că am zâmbit sau plâns. Prieteni cu toții avem, însă nu știu pe umărul căruia dintre ei te poți baza ori de câte ori ai nevoie ca cineva care să te asculte sau să te ajute.

flori-3

Familia pentru mine a fost şi va fi mereu cea mai de preţ comoară pe care o are fiecare dintre noi. Familia este unul dintre lucrurile pe care nu le putem alege, tocmai de aceea cred că nimic nu este întâmplător. Indiferent că vorbesc despre părinţii mei, bunici sau fratele meu, fiecare în parte deţine un loc important în sufletul şi inima mea.

Astăzi dacă ar fi să aleg o persoană căruia să îi mulţumesc pentru ceea ce sunt astăzi, probabil că începe lista cu bunica, o persoană care merită tot respectul şi admiraţia mea.  Alături de bunica am petrecut primii mei 6 ani din viaţă, perioadă în care ea ma învăţat o mare parte din lucrurile pe care le ştiu, în acelaşi timp având şi grijă de mine. Recunosc că deşi merg în fiecare weekend să o vizitez, nu tot timpul reuşesc să îi şi duc câte ceva, cum fac de exemplu de ziua ei când pe lângă cadou îi ofer şi un buchet de flori, în special roşu, culoarea ei preferată.

1-family-eating-outdoors-lgn

În urmă cu o săptămână, fratele meu care e mai mult pe drumuri, ma sunat şi ma întrebat ce program am pentru weekend-ul care tocmai a trecut. Bineînţeles nu aveam nimic programat, motiv pentru care l-am întrebat ce planuri are, că bănuiam că are ceva în gând. Radu a propus să ne adunăm ( noi doi, părinţii şi câtiva prieteni de familie) și să mergem la un gratar , bineînțeles unde în altă parte decât acasă la țară, locul în care ne așteaptă mereu cu drag bunicu și bunica. Se pare că la era ultimul weekend când vremea mai era în favoarea nostră, imediat anunţându-se sosirea frigului şi a vremiei rele. Normal, atâta timp cât era vorba de Radu, am acceptat cu mare drag.

flori

Se pare că nimic în viaţă nu este întâmplător și spun asta pentru că atunci când Radu a sunat eu încercam să identific pe olla.ro un aranjament floral pe care să il dăruiesc bunicii. Inițiativa lui Radu cu a mea s-au completat cumva, însă fără să fi premeditat nimic anterior. Imediat ce Radu a auzit ce îmi trecea prin gând, a vrut și el să comande mai multe buchete flori, dar fără a-mi spune pentru cine sunt. Eram aşa de încăntată, va fi o supriză super reușită pentru bunica, deşi nu plănuisem nimic. Abia am așteptat să văd reacția acesteia în momentul în care o să vadă atâtea persoane la poartă, dar și buchetele de flori, pe care le adoră foarte mult. Întotdeauna a fost impresionată când a primit flori, în special de culoare roşie.

Imediat ce am terminat discuția cu Radu, de la cunoscuta florărie online București am comandat două aranjamente florale pentru mine și mai multe cadouri florale pentru Radu. Zilele au trecut, weekend-ul a sosit, la fel şi curierul care a sunat la prima oră a dimineţii la uşă cu un „maldăr” de flori, care de care mai mari şi mai frumoase. Wow, erau superbe, sincer şi eu care nu sunt genul de persoană care căruia să îi placă să primească flori, în ideea că prefer să le văd mereu în grădină şi nu în vază. Imaginea creată de acestea m-a împresionat şi chiar mi-aş fi dorit să primesc şi eu măcar o floare din acea multitudine.

flori-2

Dacă florile ajunsese, tot ce trebuia să facem era să pornim spre bunica. Eu am rămas cu cele două aranjamente (unul pentru  bunica şi unul pentru mama), iar Radu cu restul de buchete florale comandate. Spre după amiază am bătut cu toţii în poarta bunicii, care se uita la noi şi nu îi venea să creadă. Prima întrebare a acestei a fost: Dar ce sărbatoriţi  dragii bunicii: … la care a şi primit un răspuns plin cu flori … Pe tine draga noastră bunică !!!

I-am explicat că ne doream foarte mult să ne întâlnim cu toţii, iar locul perfect, ca întotdeauna, era la ţară la bunici. Buchetele de flori aduse bunicii reprezintă de fapt un gest de mulţumire din partea noastră,  ea fiind una dintre persoanele ce ne-a fost mereu alături amândurora. Se pare că nu doar ochii bunicii s-au umblut de lacrimi, ci şi a altor persoane cărora Radu le-a oferit florile cumpărate. Mama, prietena lui Radu, Mădălina prietena noastră şi eu, am primit fiecare câte un buchet de flori din partea lui Radu, multumindu-ne fiecăruia în parte pentru dragostea pe care i-o purtăm.

flori-4

 

Florile, încă din cele mai vechi timpuri au o semnificaţie aparte, de cele mai multe ori sublinuiindu-se faptul că o conversaţie poate fi rezumată la un buchet de flori. Întâmplarea din weekend-ul trecut mi-a confirmat acest lucru, ba chiar ma făcut să cred că acestea au capacitatea de a înduioşa pe oricare dintre noi, indiferent de motivul pentru care le primim.

 

Acest articol este scris pentru SuperBlog2016.

Un gând despre &8222;Lacrimi de fericire …&8221;

Lasă un comentariu