Hai în vacanță !!!

Ca în fiecare an și în primele luni ale acestuia, am tot colindat site-urile agențiilor de turism, în ideea de a identifica o ofertă de vacanță care să fie pe gustul meu.  Pe lângă aceste, anul acesta am fost și la un târg ce avea ca temă principală sejur 2019. Sincer, nici eu nu știam ce anume vreau, motiv pentru care am preferat să particip la acest târg, să aud variante de oferte, în speranța că voi identifica o destinație ce merită vizitată.

Sincer, concluzia la care ajunsesem după ce am vizitat site-urile agențiilor de turism a fost aceea că mai în toate destinațiile pe care acești le prezentau eu fusesem deja, deci nu îmi rămăsese decât să aleg o destinație care îmi plăcuse și să merg din nou acolo. Târgul de turism a venit în oraș în momentul potrivit …. doar că am fost pusă în fața unei alegeri și iar am intrat în dilemă.

La unul dintre standuri am găsit foarte multe oferte de vacanță,  în țări precum Grecia, Turcia, Egipt, Tunisia, Spania, Bulgaria și România. Dintre toate acestea, am fost interesată de o vacanță vară 2019 în România și Turcia, țări pe care tind să cred că nu am reușit să le descoper în totalitate, conform spuselor agenților de turism. Conform acestora Turcia este una dintre destinațiile de vis, în principiu datorită locațiilor ce o alcătuiesc și care atrag atenția tuturor persoanelor ce o vizitează. Premisa de la care au plecat agenții  a fost acea că nu cred că există persoane care să nu știe nimic despre Pamukkale, Bodrum, Muntele Nemrut, Moscheea albastră, Hornurile de basm din Göreme, Istanbul sau Cappadocia. Bucătăria turcească de asemenea este vestită datorită delicateselor ce au reușit să atragă atenția tuturor turiștilor. Dacă spui cuiva de bucătăria turcească, toată lumea se gândește la dulciuri.

În ceea ce privește România, am primit o ofertă de vacanță cu Christian Tour ce îmi oferea ocazia de a vizita locuri mai puțin știute de turiști, asta datorită faptului că sunt mai greu de accesat. România este o țară minunată, pe care trebuie să o descoperim și noi românii, așa cum o fac și turiștii din alte țări. Premisa de la care agenții au pornit este aceea că noi suntem mereu subiectivi și consideram țara noastră a fi cu mulți ani în urma celormalte. Dar acesta e farmecul, cum spuneau aceștia, altfel numărul vizitatorilor străini nu ar fi crescut atât de mult în ultima perioadă.

 Agentul care a făcut o scurtă prezentare a Turciei și României se vedea că avea o imagine de ansamblu a acestora, ba chiar mai mult de atât mi-a lasat impresia că el a fost prin acele locuri despre care vorbea. Atunci când cineva îți crează impresia că știe exact despre ce vorbește și mai ales când aduce tot felul de argumente palpabile să te convingă ( cum a fost în cazul de față când agentul ne-a prezentat n poze cu destinațiile din țările despre care ne vorbea). Turcia și România după poveștile agentului de turism, reprezentant al agenției Christian Tour au devenit destinațiile mele de vacanță pentru vara acestui an.

În aceast sejur sper să descopăr acele minunății despre care agentul a vorbit cu așa mare drag și entuzism.

Acest articol este scris pentru Spring SuperBlog 2019.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s