E-mobility … viitorul e în mâinile tale

Cu toate că au trecut foarte mulți ani de când nu mă mai uit la desene animate, zilele trecute când am văzut reclama cu noul Mercedes-Benz EQC, mi-am adus aminte de Familia Jetson, unul dintre desenele mele animate preferate. Îmi aduc aminte că eram fascinată de mașinăriile cu care aceștia mergeau, ba chiar o dată l-am întrebat pe tata de ce nu își cumpără și el una ca cei din desene animate. Ideea mea a fost susținută de faptul că nu va mai fi nevoit să cumpere benzină, astfel nemai fiind nevoit mereu să spuna că mai tot salariul se îl dă pe benzină.

Copil fiind credeam că totul e posibil cu toate că tata încerca pe cât posibil să îmi explice că ideea mea nu e imposibilă, dar nu poate fi pusă în aplicare în acele momente. Am fost oarecum dezamăgită, însă niciodată nu am renunțat la ideea că în viitor toate cele văzute în desenul animat Familia o dată și o dată vor deveni realitate. Noul Mercedes-Benz EQC, primul membru din familia EQ, o nouă clasă de autoturisme Mercedes-Benz propulsate în proporție de 100% electric să zicem că mi-a amintit de copilărie, dar și de faptul că în viitor va exista posibilitatea de a avea mașini asemenea celor din desenul animat Familia Jetson.

Probabil că ar fi o adevărată „bombă” în ceea ce privește noutățile în materie de mașini, în primul rând pentru că circulând prin aer nu va mai fi aceiași aglomerație (existând două variante de a circula), dar și faptul că noile mașini numai golesc buzunarele deținătorilor în ceea ce privește conbustibilul. Sincer eu mi-aș dori să ajung să conduc o astfel de mașină, însă până atunci va trebui să profit de noutățile apărute acum pe piața mașinilor, iar când zic asta mă refer la Mercedes-Benz EQC, care după părerea mea pare a fi  un pas către visul meu cu mașini zburătoare.

Cu toate că sună a poveste, se pare că e real ceea ce am să vă spun, „în ultimii 25 e ani, lumea s-a schimbat extraordinar de mult, iar noi, compania Auto Schunn, am avut șansa de a trăi din plin experiența acestor schimbări. Astăzi, la ceas aniversar, nu putem să nu ne gândim la timpul care a trecut, dar și la cum va arăta compania noastră peste alți 25 de ani și, mai interesant, cum va arăta lumea peste un sfert de secol.”

Dacă aș fi avut carnet cu siguranță primul lucru pe care l-aș fi făcut ar fi fost acela de a intra pe site-ul acestora, accesând categoria vânzări auto, încercând să aflu cum pot intra în posesia unui Mercedes-Benz EQC. Cu toate că ar exista varianta de a fi atrasă și de alte mașini prezentate pe site-ul acestora, sunt convinsă că aș rezista tentației și aș alege-o tot pe aceasta datorită faptului că: Viitorul automobilelor este electric. Emisii de carbon zero. Poluare a aerului zero. Zgomot aproape de zero. Solutii ecologice, eficiente si ieftine. Intr-un cuvant: e-Mobility. Să zicem că pentru început e bine, prefer să mai dureze ceva timp cână ajung să conduc o mașină ca cei din desenul animiat Familia  Jetson, decât totul să evolueze peste noape, iar la final să apară o mașină perfectă doar la suprafață.

Revenind la ceea ce mi-a atras atenția la această mașină sau mai bine spus la toate mașinile de acest gen sunt beneficiile oferite de aceastea pentru societate, accentul fiind asupra persoanelor ce o vor achiziționa, dar și în rândul celor ce o vor produce și comercializa:

Beneficii ecologice;

Reduceri de consum;

Oportunități de angajare;

Reducerea costurilor și creșterea eficienței vehiculelor;

Respectarea emisiilor de carbon;

Reducerea nevoilor energetice.

Atâta timp cât mașinile de acest gen nnu fac decât să aducă beneficii întregii societăți, după părerea mea nu rămâne decât să profităm de ocazie și să ne „extindem”și către alte variante te automobile. Ba mai mult de atât, ne putem folosi de tehnologie și de acest proces în crearea a tot felul de „mașinării” care încă sunt dependente de benzină și motorină, astfel contribuind la protejarea mediului înconjurător.

În ultima perioadă am tot avut ocazia de a lua parte la tot felul de conferințe legate de protecția mediului și modul în care îl putem „proteja”, iar ideea de produce și comercializa cât mai multe mașini elecrice a fost soluția mai în toate discuțiile. Avem o alternativă, deci nu trebuie decât să beneficiem de ea.

Acest articol este scris pentru Spring SuperBlog 2019.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s