Bursa Binelui – donații fără comision

În urmă cu câteva zile în timp ce căutam pe internet informaţii pentru un articol, am văzut o reclamă ce purta însemnul celor de la Banca Comercială Română (BCR), motiv pentru care imediat am accesat site-ul acestora în ideea dea vedea dacă informaţiile văzute erau false sau nu. Uite aşa am ajuns să vizitez singura platformă de donaţii necomisionate din România, Bursa Binelui

Curioasă cum sunt de fel, am studiat cu atenție platforma Bursa Binelui susținută de BCR, iar primul detaliu pe care l-am aflat și care mi-a stârnit interesul a fost fapul că aceasta este dedicată ONG-urilor din România, dar și termenii fundraising și crowdfunding, pe care nu îi mai auzisem până atunci.Parteneriatul dintre BCR și EuPlătesc au condus la crearea acestui proiect, respectiv la dezvoltarea și susținerea platformei online, timp în care se ocupă și de acoperirea tuturor costurilor legate de tranzacții, întreținere și comunicare.

Scopul principal al acestei platforme a fost acela de a oferi ajutor persoanelor nevoiașe pe întreg parcursul anului, nu doar în anumite momente cumar fi Crăciunul, Paștele, etc. Platforma online Bursa Binelui este singura carepermite efectuarea unor donații fără comisioane, atât pentru organizații cât șipentru donatori, indiferent de sumele donate (de la 5 lei până la maxim 1.000 de lei).

În funcție de faptele bune făcute, care se pare sunt contorizate, investitorii beneficiază de recunoștința beneficiarilor proiectelor, oferindu-le acestora un anumit statut în funcție de numărul donațiilor făcute (Investitor Începător = Prima Donație, Investitor Junior = 3 Donații, Investitor = 10 Donații, Investitor Senior = 15 Donații, Investitor Expert = 25 Donații și Acționar la Bursa Binelui = >50 Donații).

În ceea ce îi privește pe jucătorii la Bursa Binelui, aceștia se împart în două categorii:

# Organizațiile non-profit, neguvernamentale, apolitice care desfășoară proiecte în beneficiul comunității, indiferent de domeniu. 

# Toți cei care vor să susțină proiecteîn beneficiul comunității, în calitate de donatori, volunari sau suporteri/promoteri.

Un detaliu de care aceștia trebuie să țină cont sunt acele condiții de participare, care se pare sunt diferite în funcție de statutul fiecărui participant în parte:

Ce poți face pe BursaBinelui.ro dacă ești ONG:


# Creezi un cont de utilizator & înregistrezi un ONG & înscrii proiecte. 

# Promovezi proiectele înscrise în fața donatorilor deja înregistrați pe Bursa Binelui.

# Informezi permanent donatorii despre parcursul proiectelor și utilizarea donațiilor primite.

Ce poți face pe BursaBinelui.ro dacă esti utilizator/ persoana fizică:


# Donezi pentru cauza/ cauzele în care crezi.

# Promovezi cauzele pentru care doneziprin instrumentele oferite de Bursa Binelui (vezi kitul CUM POȚI SĂ AJUȚI din pagina de proiect).

# Voluntariezi pentru organizațiileînscrise pe platformă.

Cu alte cuvinte, ideea de bază a pplatformei este aceea de a aduna înacelași loc organizații ce au nevoie de sprijin pentru a-și desfășuraactivitățile, dar și oameni care să le susțină prin intermediul investițiilor,făcând donații pentru pentru proiectele inițiate de ONG-uri. Ideea inițiată de BancaComercială Română este după părerea mea una genială, oferind ONG –urilor posibilitateade a-și face cunoscute proiectele în rândul oamenilor de rând, timp în care potprimi susținerea acestora atât prin intermediul donațiilor, cât și prin promovarea proiectelor în cadrul rețelelor de socializare.

Acest articol este scris pentru SuperBlog 2018.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s