Primul revelion în Thailanda

Încă de când mă știu mi-ampetrecut sărbătorile de iarnă la bunicii mei, însă anul acesta am simțit nevoiade a face o schimbare, motiv pentru care iubitul meu, năstrușnic ca de obicei,mi-a oferit cadoul cu mai bine de două luni înainte de Crăciun, un sejur în Thailanda în perioada revelionului. Sincer nu mă așteptam la un asemenea cadoudin partea lui, dar probabil că nenumăratele mele vizite pe paginile deinternet ale agențiilor turistice în ideea identificării unor oferte specileRevelion, l-au provocat să îmi facă această neașteptată surpriză.

Probabil că dacă ar fi fostdupă mine nici de revelion nu m-aș fi ales o destinație în care să plec, dariubitul meu probabil că după poveștile pe care i le spuneam despre destinațiileturistice pe care le identificasem pe internet, după ce am vizitat oferta RevelionChristian Tour, a ales Thailanda pentru a petrece revelionul în doi. Cu toate că nu mă aștempam la o astfel de surpriză din partea lui, în același timp amfost plăcut impresionată de a avea parte de un Revelion în Thailanda.

Sincer,dacă până mai acum câteva săptămâni eram nehotărâtă ce destinație să alegpentru a petrece revelionul, acum aștept cu nerăbdare sfărșitul anului, timp încare am început să îmi fac și planuri pentru sejurul ce urmează. Primul lucru pe care l-am făcut imediat ce am avut ceva timp liber, a fost aceea de a aflacât mai multe detalii despre Thailanda, în primul rând destinațiile turisticepe care această minunată țară le găzduiește.

Plaja Maya Bay este unadintre plajele pe care aș vre să le vizitez, principalul motiv constituindu-lfaptul că aceasta este vestita plajă din filmul The Beach, un film în care ajucat Leodardo DiCaprio. De asemenea, av vrea să vad și plajele Krabi șiPhuket, destinații despre care am citit că sunt la mare căutare. Marble Temple, WatBenchamabopitr Dusitvanaram, Bangkok este o altă destinație în care aș vrea săajung, asta doar pentru a înțelege de ce această locație este supranumităTemplul de Marmură. Pe de altă parte nu aș putea rata nici o plimbare peelefanti la templul budist Wat Phra Kaeo, la Marele Palat din Bangkok.

În ceea ce privește mâncarea,am înțeles din cele citite că în Thailanda nu se prea gătește acasă, motivulprincipal fiind acela că mâncarea de pe stradă este foarte ieftină, încomparație cu prețul alimentelor din supermarketuri. Sincer nu știu exact undevoi mânca, dar cu siguranță știu ce aș vrea să mânânc. Supă Tom Yum, Salată depapaya, Pad Thai, Pineapple rice cu pui și nu în ultimul rând pește în crustăde sare, despre care am auzit că are un gust special în comparație cu celpregătit de noi.

Iar dacă ar fi să mă gândesc la masa de revelion, având învedere faptul că Thailanda are una dintre cele mai mari bucătării din lume, așprefera să mănânc pește în crustă de sare, Satay, o delicatesă aș spune eu șinu în ultimul rând Pad Thai, iar ca băuturi aș vrea să încerc Mekhong și SanSong.

Toate aceste detalii fiind oarecum puse cap la cap, tot ce mi-a mai rămas de făcut a fost să mă gândesc la bagaj. O să am destul timp să mă gândesc la ceea ce voi lua cu mine, dar cu siguranță în bagajul meu cu siguranță nu va lipsi aparatul foto, costumul de baie și o pălărie care să mă apere de soare. Cu siguranță până atunci îmi voi face fel de fel de gânduri, astfel planurile mele schimbându-se de la o zi la alta.

Aștept cu derăbdare să ajung în Thailanda !!!

Acest articol este scris pentru SuperBlog 2018.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s