Programul Work and Travel – profită acum

De o vizită în Statele Unite ale Americii cu programul Work and Travel, am fost și eu tentată în perioada studenției și sincer acum regret că nu am făcut acest pas. Acum îmi doresc să ajung în Statele Unite ale Americii, însă nu mi se mai oferă aceiași oportunitate ca în perioada facultății, și anume de a avea parte de a avea parte de o vacanță cu Work and Travel.

work2
Imediat ce am realizat la ce anume am dat cu piciorul, ori de câte ori am avut ocazia, i-am îndemnat pe toți cei care îi auzeam că și-ar dori să plec în Statele Unite ale Americii cu programul Work and Travel să facă acest pas, povestindu-le apoi marea mea dezamăgire. Sincer, dacă voi avea copii și nepoți, voi încerca să le recomand să profite de acest minunat program, prezentându-le în primă fază avantajele Work and Travel.
Ideea cu care „voi pleca la drum” va fi lista de oferte turistice pe care vor avea posibilitatea de a le vizita dacă vor beneficia de programul Work and Travel Vacante Speciale. Sunt convinsă fiecare dintre noi își dorește să vadă măcar o dată în viață New York-ul, Marele Canion, Montana, Arizona, Florida, Chicago, San Francisco, Las Vegat și multe alte destinații ce pot fi văzute doar în Statele Unite ale Americii. De asemenea, în lista beneficiilor de care au parte studenții participanți la programul Work and Travel USA sunt:

 

 

• șansa de a întâlni cultura americană, de a descoperi America, de a vizita orașele preferate și a muncii pe perioada vacanței de vara pentru a câștiga banii investiti în program și a calatori prin locuri de neuitat;
• oportunitatea de a exersa limba engleza și a o îmbunătăți gratuit;
• șansa de a câștiga o nouă perspectiva asupra vieții, de a observa propria cultura și a percepe asemanările dintre culturi ;
• extinderea interactiunii comerciale, îmbunatățirea cunoștintelor într-o companie globală, întelegerea culturii de business, câștigarea experienței de muncă internațională;
• experimentarea unor situații neobisnuite, câștigarea unor abilități necesare traiului zilnic;
• posibilitatea de a lega prietenii cu studenti Work and Travel din diverse țări;
• câștigarea independenței și a maturității.

work6

Cu toate că aceștia vor fi la fel de tineri precum eram eu în anii studenției și probabil foarte atașați de familie, voi face tot posibilul să îi fac să înțeleagă că e momentul să „zboare din cuib”. Ideea de a sta departe de familie câteva luni, a fost și motivul principal pentru care pe parcursul facultății nu am atentat la acele oferte vacanță puse la dispoziție de programul Work and Travel.
Detaliul cel mai important pe care va trebui să îl aibă aceștia în vedere va fi faptul că Work and Travel nu este nimic altceva decât un program de schimb cultural internațional al Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii, prin intermediul căruia li se permite studenților de la zi din diverse țări ale lumii, în vacanța de vară să meargă în SUA pentru a lucra și călători.

work
După părerea mea orice student ar trebui să încerce să beneficieze de programul Work and Travel măcar o dată în toți anii de studenție, principalul motiv după părerea mea fiind acela că ai ocazia pe lângă cea de a câștiga bani și aceea de a câștiga experiență, într-un mediu în care nu toată lumea are acces. În Curriculum Vitae cu siguranță va da foarte bine faptul că ai avut ocazia de a lucra 4 luni pentru un angajator din Statele Unite ale Americii.
Probabil că dacă aș avea posibiliatea de a călători în timp, cu singuranță m-aș întoarce la perioada studenției, la momentul în care am fost nevoită să pun în balanță familia și programul Work and Travel, care în mintea mea era asociat cu despărțirea de familie. Povestea mea legată de programul Work and Travel, respectiv vizitarea Statelor Unite ale Americii sper să îi motiveze pe urmașii mei (dacă voi avea parte de așa ceva) că există momente în viață când trebuie să „te rupi” de tot ceea ce înseamnă familie și să te gândești și la viitorul tău.

work5
Programul Work and Travel este o oportunitate de nerefuzat, indiferent că ne referim la vremea în care eram eu studentă sau la viitor. O astfel de ocazie nu se întâlnește decât o singură dată în viață. Profită !!!

Acest articol este scris pentru SuperBlog 2018.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s