Alege să fii sănătos

În ciuda faptului că mereu am avut o problemă cu vorbitul în public, se pare că în cadrul evenimentului organizat de nutriționistul meu, am prins curaj, să povestesc în fața a sute de oameni o scurtă perioadă din viața mea. Sincer, nu mi-a fost ușor, însă în ideea că foarte multe persoane pot învăța din experiența mea, mi-am luat inima în dinți și am împărtășit persoanelor prezente la eveniment ce înseamnă să ai un stil de viață sănătos.

sano1Sala era plină de sute de părinți, ce au acasă fiecare copii de diferite vârste. Misiunea mea era aceea de ai convinge ce înseamnă să mănânci sănătos. Pentru a nu a fi nevoită să prezint în fața acestora tot felul de argumente, m-am oferit ca și exemplu. Pledoaria mea a început cu prezentarea cu o serie de termeni ce s-au regăsit pe ecranul din spatele meu pe parcursul întregii prezentări: semințe de chia, migdale, miere de manuka, semințe de in, merișoare, goji, paste, caju, curmale și semințe. Probabil ca toată lumea era cumva nedumerită de legătura cu acești termeni, dar nu a fost problemă, în doar câteva minute au aflat.

sano
Mesajul pe care eu am vrut să îl transmit persoanelor prezente la eveniment a fost acela că pentru a spune că esti sănătos, mereu trebuie să ții cont de alimentație. Până la urmă „Corpul nostru reprezintă un motor complex, iar alimentația îi este combustibil”. Imediat publicul din sală a reușit să înțeleagă mesajul din spatele meu, toți acei termeni de pe ecran reprezintă pentru mine alimente de bază în ceea o alimentație sănătoasă, care până la urmă este un „izvor de energie și factor de echilibru pentru corp și minte, iar alegerile sănătoase au la bază doi factori:

•  Posibilitatea de a găsi produsele potrivite
•  Cunoașterea principiilor după care trebuie să te ghidezi în a construi o alimentație sănătoasă și un stil de viață echilibrat”.

sano3

Imediat ce m-am apropiat de finalul pledoariei mele, pe ecranul din spatele meu au apărut două imagini, una ce mă repezenta pe mine înainte de a urma sfatul medicului nutriționist de a avea o viață sănătoasă, iar cealaltă cu mine la numai 2 luni de la începerea așa numitului „regim” prescris de nutriționist. Ideea e că mi-a fost foarte greu să fac această schimbare, dar când am înțeles că îmi face bine, nu m-am mai gândit o secundă la vechiurile mele obiceiuri.

sano2
Având în vedere că în sală erau doar părinți, mesajul meu către aceștia a fost acela că dacă cei mici vor învăța de pe acum să mănânce sănătos, când vor crește mari nu vor mai fi nevoiți să facă schimbări/ sacrificii așa cum am făcut eu. „Obiceiurile din copilărie și adolescență poate depinde cursul vieții la maturitate; așadar, alegerile sănătoase reprezintă temelia viitorului adult echilibrat”.

Acest articol este scris pentru SuperBlog 2018.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s