Gândește eficient

În primavară, imediat ce natura a început să se dezmorțească, al meu tată s-a decis să se apuce de finisajele casei, asigurându-se că până la începutul toamnei va termina și ne vom muta la casă nouă. Cu toate că eram un pic speriată de faptul că tata nu va reuși să finalizeze la timp casa pentru a ne muta, se pare că grija mea a fost inutilă, înainte de terminarea toamnei, noi am reușit să ne mutăm în noua casă.

45348756_355791944989711_2214951343632678912_n
Conform spuselor tatălui meu, unul dintre motivele pentru care a reușit să termine finisajele casei a fost datorită geamurilor mari, care au permis razelor soarelui să între în casă, astfel pereții materialele și vopselele uscându-se mai repede decât calculase constructorii. Sincer tata s-a bazat foarte mult pe acest lucru pe care l-a aflat de la persoanele ce s-au ocupat de eliberarea acelui certificat energetic, necesar la obținerea recepției finale a construcției.
S-a întâmplat exact în proverbul acela eschimos, „Să nu-ţi faci ferestre mici la casă; lasă lumina soarelui să intre din belşug”. Cu toate că tata în principiu nu a fost de aceiași părere cu noi (eu, mama și fratele ), de a avea ferestre mari la casă, până la urmă lăsându-se convins de proiectant că ferestrele mari îi pot aduce doar beneficii. Ideea pe care tata tot insista era aceea că datorită ferestrelor pot exista multe pierderi de căldură, dar se pare că nu a fost chiar așa.

geam
Recomandarea proiectantul a fos aceea de a ne face geamuri cât de mari ne dorim, iar pentru a ne convinge că nu vor exista pierderi de căldură, imediat ce terminăm casa, să solicităm la București certificat energetic, necesar și la dosarul de recepție finală a casei. Ca să îl încânte pe tata și să ne susțină și pe noi s-a recomandat acestuia o firmă ce face certificat energetic ieftin. Dacă până mai acum câțiva ani recepția se făcea imediat casa era ridicată și avea geamuri și uși, de curând s-a solicitat să fie făcute și finisajele, practic casa să fie pregătită de locuit.
Ca și documentație, alături de certificatul energetic se solicită și o termografie a clădirii, serviciu ce i-a demonstrat încă o dată tatălui meu că alegerea noastră în ceea ce privește geamurile mari, a fost una genială până la urmă. Pe lângă faptul că arată superb cu geamurile mari, întreaga zi este luminată de soare, ale cui raze pătrund rând pe rând în camerele noastre.

certificat-energetic-bucuresti-ilfov-constanta
Hmm … atât de multe beneficii și cine mai știe câte altele vor aduce acle geamuri mari casei noastre, iar tata nu era deloc de acord.

Acest articol este scris pentru SuperBlog 2018.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s