Călătorii transformate în aventuri

În ciuda faptului că nu sunt o aventurieră, îmi place forte mult să călătoresc și să descopăr lucruri noi, la care nici nu m-aș fi gândit niciodată că există. De o mică aventură am avut parte acum câteva săptămâni în urmă, când am fost plecată alături de familia mea într-o mini excursie pe Rarău. Cu toate câ traseul nu este unul dedica începătorilor ca mine, spre uimirea mea am reușit să ajung acolo unde mi-am propus.

aa2
A fost prima dată când am avut ocazia de a urca pe munte și cu toate că îmi era frică, am reușit să ajung la altitudinea de 1634 de metri, în Munții Rarău, la Pietrele Doamnei. Ca să spun așa aceasta a fost o experiență ce a dat naștere unor noi excapade în care îmi propun să merg în perioada imediat următoare, bineînțele tot alături de familia mea. Singurul lucru pe care mi-l doresc de această dată este ca data viitoare să merg într-o excursie organizată și când spun organizată mă refer la un ghid și la un traseu bine stabilit.

aa1
Destinația în care vreau să ajung este Muntele Ceahlău, dar de această dată aș vrea să fie o excursie organizată, să avem parte de un ghid, de la care să putem afla toate poveștile acelui munte care „dintotdeauna a fost considerat un munte sacru”. Sincer această frază am citit-o pe pagina de internet ce se deschide cu mesajul Extreme Travel.
Curioasă de fel, am intrat să vă despre ce este vorba și uite așa am descoperit u locație în care aș vrea să merg cât mai curând posibil și anume, Muntele Ceahlău. Detaliu ce mi-a atras atenția și care m-a provocat să mă gândesc la o excursie a fost aceea idee de excursii personalizate de care aș vrea să am parte. Până acum nu am avut parte decât de un turism de aventură, dar acum e cazul să fac o schimbare.

aa3
Pe de altă parte mi-ar plăcea foarte mult să am parte de mai multe excursii în munții României, pe care mi-ar plăcea în traversez la pas, pentru ai descoperi exact așa cum sunt ei în realitate, nu prin intermediul pozelor sau poveștilor pe care le aud de când eram copil.

aa
Acum că stau și mă gândesc, după excursia pe Ceahlău, probabil că voi mai pleca și în alte excursii, poate ceva mai lungi în ceea ce privește perioada, de aceasă dată alegând să vizitez Patagonia, Țara de Foc, Etiopia, Chile, Bolivia, Per, Zanzibar, Cuba, de fiecare dată câte o destinație. Pe de altă parte mi-ar plăcea foarte mult să plec într-o expediție în Africa de Sud alături de fratele și de cumnata mea, care sunt la fel de fascinați de povestea triburilor din acea zonă.

aaaa
Încă de când eram copii și eu și fratele meu Radu am fost fascinați de ceea ce vedeam la televizor legat de triburille din zona Africii și mereu le spuneam părinților că atunci când o să creștem mari și o să avem banii noștri o să mergem să îi vizităm pe băștinași.
Dacă acum câțiva ani toate aceste lucruri erau doar vise, astăzi îmi doresc să devina realitate cât de repede posibil.

Acest articol este scris pentru SuperBlog 2018.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s