Casa perfectă cu AIA Proiect

Perioada copilăriei se pare că şi-a lăsat amprenta asupra mea şi spun asta datorită faptului că deşi la vârsta de 7 ani m-am mutat în oraş, alături de părinţii mei, în urmă cu câteva luni, m-am întors la origini, mai exact în satul în care am copilărit. Cu toate că numai locuiesc în casa în care am copilărit, peisajul de jur împrejurul casei îmi este cunoscut sau mai bine spus „martorul” copilăriei mele, a jocurilor, a trăsnăilor pe care le-am făcut în acea perioadă.

aia7
Revenid la casa în care locuiesc acum, poate că şi datorită locului în care se află, am impresia că locuiesc aici î ncă de când m-am născut, nu doar de câteva luni. Poate că casa în care locuiesc este tot ce îmi doresc, e locul ce a luat naştere din imaginaţia familiei mele, dar asupra căreia mi-am lăsat şi eu amprenta. Camera mea şi bucătăria sunt „opera mea” dacă de poate spune şi aşa. Aceste două spaţii din casă sunt „oglinda imaginaţiei mele”, ai mei părinţi lăsându-mă să pun în practică tot ce gândeam în acele momente.
Motivul pentru care am decis să îmi las „amprenta” asupra bucătăriei şi dormitorului, a fost acela că mare parte din timpul pe care îl petrec acasă, cel mai mult stau în aceste două încăperi. Probabil că proiectantul care ne-a făcut proiectul cu siguranţă nu mai vrea să îşi mai amintească de mine, asta datorită acelor proiecte de case pe care i le-am tot arătat, de unde l-am rugat să se inspire în realizarea proiectului de casă mult visat.
Ideea e că cu toţii aveam în minte un proiect de casă, însă doar parte de exterior a acesteia, partea dificila fiind compartimentarea acesteia, o misiune ce s-a părut a fi mai dificilă datorită faptului că fiecare dintre noi îşi dorea camera într-un anumit loc, de o anumită dimensiune, fapt ce i-a dat bătăi de cap proiectantului. În ceea ce mă priveşte pe mine eu mi-am dorit o cameră care să aibă vedere spre răsărit, cu un geam mare, prin care în fiecare dimineaţă soarele să pătrundă în cameră şi să mă trezească cu ale sale razele.

aia2
În partea opusă geamului, am aşezat patul urmărind doar un singur lucru, în fiecare seară când mă aşez să por admira cerul ce găzduieşte seară de seară luna şi stelele, ce mă veghează în timp ce dorm. Hmm … nici nu vă închipuiţi cât este de frumos să adormi seara cu ochii la stele şi lună, iar dimineaţă să te trezeşti mângâiată de razele soarelui. În lateralul patului proiectantul mi-a recomandat un mini –dressing fără de care nu ştiu cum m-aş fi descurcat cu hainele. Ideile și sfaturile primite de la proiectant, mi-au fost de mare ajutor, ba chiar acum regret faptul că mereu l-am ironizat. Datorită acestuia camera mea arată genial: dimineața și seara soarele, luna și stelele îmi țin companie, hainele le țin dar la un pas depărtare de pat … iar toaleta cu oglindă îmi găzduiește cu mare grijă produsele cosmetice, bijuteriile, cu alte cuvinte toate acele „chestiuțe” de înfrumusețare.

aia1

Aaaa, să nu uităm de balcon, locul în care aproape în fiecare dimineață merg pentru a admira natura. Uneori seara când simt nevoia de a sta singură, fotoliul din balcon îmi este prietenul de nădejde ce mă găzduiește, mă ascultă și nu îmi reproșează niciodată nimic.
Un alt loc din casă la care eu țin enorm, este bucătăria, în primul rând datorită faptului că îmi petrec foarte mult timp acolo, alături de mama, dar și pentru faptul că eu am contribuit cel mai mult la amenajarea ei. În ceea ce privește bucătăria, i-am „trasat” proiectantului sarcini clare… „vreau să fie spațioasă, să aibă ferestre mari și o mică debara pe care mama și-o dorește din tot sufletul.” Și de această dată proiectantul a fost nevoit să muncească în plus, eu schimbând de câteva ori forma bucătăriei, locația și mărimea gemurilor, dar într-un final am ajuns într-un punct comun.

aia3
Sincer sunt foarte mulțumită de cum a ieșit bucătăria. Mama are spațiu unde să își depoziteze toate vasele, vesele, electronicele, ba chiar pe pervazul geamurilor și-a pus și câteva ghivece cu tot felul de ierburi pentru mâncare. Ea dintotdeauna și-a dorit sta și sincer sunt foarte mândră de faptul că mama e mulțumită. În ceea ce privește pe mine, eu mi-am dorit să ca bucătăria să fie spațioasă pentru a pune pe lângă dulapurile mamei, o masă , un colțar și câteva scaune confortabile.
Unul dintre visele mele este acela de a-mi deschide o cofetărie, motiv pentru care, când am ceva timp liber testez tot felul de prăjituri, pe care apoi le împart prietenilor pentru a afla și părerea lor. Imediat ce mă apuc de făcut prăjituri, 2-3 tăvi, îmi invit prietenii la mine să mă ajute să le prepar, dar să le și deguste la final. Petrecând mult timp în bucătărie, uneori mai simt nevoia să mă mai și relaxez, colțarul fiind locul potrivit.
Acum stând și analizând toate detaliile enumerate în aceste câteva rânduri, am ajuns la concluzia că am toate motivele să fiu mândră și să mă simt bine în noua locuință. Probabil că mă regăsesc în foarte multe locuri în noua locuință, dar și faptul că este construită în satul în care am copilărit mă face să nu îmi pară rău că am renunțat la oraș, la apartamentul în care am locuit 22 de ani.

aia6
Recunosc, proiectantul cu care am lucrat a fost un pic „torturat” în sensul că o dată la câteva zile, în urma unor ședințe cu ei mei părinți și frate, tot am făcut modificări casei, dar care se pare nu au fost în zadar.

Acest articol este scris pentru SuperBlog 2018.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s