Vis devenit realitate

Probabil că nu întâmplător am ajuns să scriu acest articol şi spun asta pentru că în perioada imediat următoaremă voi muta într-o nouă casă alături de părinţii şi fratele meu. În ceea ce mă priveşte pe mine, sunt foarte bucuroasă de noua noastră locuinţă, unul dintre motive fiind acela că bucătăria va fi mai spaţioasă faţă de cea pe care am avut-o până acum, ba mai mult cred că este dublă la mărime.

43879896_2019429724776311_5158256139107827712_n
Partea fumoasă a lucrurilor este aceea că împreună cu mama voi avea posibilitatea de a amenaja bucătăria, un spaţiu cum spune tata şi fratele meu „dedicat fetelor”. Ideea cu care mama a venit a fost aceea de a acoperi de jur împrejur pereţii bucătăriei cu dulapuri închise spaţii în care să depozităm toate electrocasnicele, accesoriile de gătit, accesoriile pentru masă, dar și rafturi unde să păstrăm ghivecele cu ierburi la care mama a visat dintotdeauna.

Gallery_WMF_6-1024x768
În ceea ce mă privește pe mine, încă de când eram copil mi-am dorit o bucătărie spațioasă în care să pot depozita toate cele necesare, ba mai mult să am o masă sau un dulap unde să așez prajitorul de pâine, robotul de bucătărie, storcătorul de fructe, cafetiera, făsă a mai fi nevoită ca de fiecare dată când am nevoie de ele să le cobor din dulap, să le scot din cutie și să le folosesc. Uneori căutam o altă variantă de a-mi rezolva problema, numai să nu fiu nevoită „să mă cațăr iar prin dulapuri.”
Asemenea mamai și mie mi-a plăcut întotdeauna ca fiecare lucru să aibă „locușorul” său, motiv pentru care amândouă vom opta să avem spații separate pentru oale, crătiți și tigăi, farfurii, căni și boluri, tacâmuri, cuțite și ustensile de bucătărie, respectiv prosoape de bucătărie și fețe de masă. Toate acestea vor avea fiecare spațiul lor și vor fi grupate în funcție de utilitatea lor.

16473882_1675968346033959_1780906668798982078_n
Un accesoriu pe care și eu și mama ținem morțiș să îl avem în bucătărie este o masă spațioasă în jurul căruia să ne putem aduna cu toții la micul dejun. Detaliul de care voi ține cont va fi ca scaunele din jurul mesei să fie confortabile, dar și moderne. Imediat ce ne muta acasă și vom termina de amenajat bucătăria, așa cum îmi doresc de mic, voi începe să fac prajituri de tot felul, astfel pregâtindu-mă pentru cofetăria ce urmează să o deschid imediat ce voi deveni expertă în domeniul prăjiturilor.

În noua bucătărie îmi voi face un colțișor doar am meu pe care îl voi numi „Colțul prăjiturilor Dya”, un loc în care îmi voi aduna toate cele necesare (ingrediente) pentru prăjiturile ce urmează a le testa. Cofetăria ce urmează să o deschid nu va fi una clasică, ci una în care se vor comercializa prăjituri „de casă” specifice fiecărei zone ai țării, ideea fiind aceea de a nu intra în competiție cu cofetăriile deja deschise în Iași.
Revenind la bucătărie, mama își dorește ca pe lângă acele dulapuri de jur împrejur să avem și o mini cămară (în care să intre direct din bucătărie) în care să își depoziteze tot feluri de „bunătăți” pregătite pe parcursul verii.

wmf-palermo-komplet-sztuccow-na-6-osob-ilosc-elementow-30-591807
Hmm … cu toate că cele scrise anterior acum câțina ani parea a o frumoasă poveste … acum aceasta a început să devină realitate încetul cu încetul … cărămizile noii noastre locuințe au fost asezate la locul lor ….

Acest articol este scris pentru SuperBlog 2018.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s