e-trad … traducerea preferată în doar 4 minute

Uneori tind să  cred că nimic din ceea ce facem sau din ceea ce ni se întâmplă nu e întămplător, un motiv constituindu-l și pățania de zilele trecute. Pasiunea mea de a scrie articole pe blog și de a participa la tot felul de competiții crește de la o zi la alta, timp în care am ocazia de a învața și descoperi tot felul de lucruri, cum a fost și descoperirea celor de la e-trad.ro – Primul magazin online de traduceri din România. Am scris despre ei … și întâmplător, după câteva luni mi-am îndreptat atenția către serviciile lor. Dar acum să vă povestesc cum s-a întâmplat acest lucru …. pe care eu nu îl consider a fi doar o simplă coincidență.

email-laptop-computer-marketing-ss-1920-1--57f50ccd5f9b586c3543fa8c

În urmă cu câteva luni, deși nu intenționam, la îndemnul unui fost profesor din facultate, mi-am depus CV-ul pentru un job în străinătate. Deși de obicei nu sunt norocoasă, de această dată se pare că norocul mi-a surâs, zilele trecute primind de la aceștia un mail, prin care am fost informată de faptul că am fost acceptată. Următorul pas pe care ar trebui să îl fac, a fost acela de a le trimite acestora în maxim 3 zile, toate documentele necesare formalităților de angajare (certificat de naștere, diplomă de absolvire a liceului, diplomă de absolvire a facultății, adeverință medicală, diplomă de absolvire masterat, foaie matricolă, certificat de căsătorie, cazier).

traduceri

 

Problema cu care m-am confruntat în acel moment a fost aceea că toate documentele solicitate trebuiau traduse în limba turcă. În acel moment, recunosc, am intrat în panică, însă după câteva minute bune de meditație, mi-am amintit de articolul scris despre platforma de traduceri e-trad și despre serviciile de la distanță oferite de aceștia. Motivul pentru care alesesem să scriu despre acest magazin online de traduceri, a fost acela că până în acel moment nu auzisem despre o astfel de oportunitatea, și anume de a beneficia de traducerea unor documente fără a fi nevoit să te deplasezi.

e-trad.jpg

 

Ideea acestora mi s-a părut a fi genială, de a comunica online cu persoanele ce doresc a traduce, legaliza, interpreta, etc documente, fără ca aceștia să mai piardă din timpul lor prețios, o problemă cu care ne confruntăm cu toții. Ingeniozitatea acestora a fost de fapt motivul pentru care am descis să scriu un articol despre ei, încercând cumva să îi fac cunoscuți și persoanelor din jurul meu. În articol am încercat să pun accentul  pe gama serviciilor oferite de aceștia (traduceri, legalizare, apostilare documente, DTP, interpretare) , respectiv lista documentelor pe care aceștia le traduc ( traduceri medicale, traduceri tehnice, traduceri acte auto, traduceri documente personale, traduceri tehnice, traduceri juridice, traduceri financiar-bancare, traduceri juridice, traduceri marketing & PR, traduceri acte studii).

etrad3

Din întreaga listă de documente pe care platforma de traduceri e-trad le punea la dispoziție, acele de traduceri documente personale și traduceri acte studii mă interesau și pe mine. Fără  a mai sta pe gânduri, am intrat pe site-ul acestora unde am făcut o comandă ce cuprindea întreaga listă de documente solicitată de firma turcească cu care urma să închei o colaborare. În doar câteva minute de la finalizarea comenzii am și fost contactată de către Project Manager pentru confirmarea comenzii și un e-mail cu factura proformă, aceasta însumând contravaloarea serviciilor solicitate de mine anterior.

Promtitudinea este una dintre calitățile acestui magazin online de traduceri și afirm acest lucru datorită faptului că prin intermediul lor am reușit să trimit angajatorului turc, în internalul de timp impus, 3 zile maxim, documentele solicitate. Probabil că dacă ar fi trebuit să colaborez cu un birou de traduceri tradițional, cu siguranță nu aș fi depășit deadline-ul impus de angajator.

52744_large_96897000.jpg

Astăzi, datorită fostului profesor de la facultate, tehnologiei de care am devenit dependenți și a platformei de traduceri e-trad, probabil că nu aș mai spune că am deja două săptămâni de când lucrez pentru firma din Turcia și sunt foarte încântată de colaborarea cu ei ( PS: sper ca ei să aibă aceiași părere despre mine).

Acest articol este scris pentru Spring SuperBlog 2018.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s