La vară plec în Turcia

Încă de când mă ştiu, deşi mi-a plăcut foarte mult să călătoresc, nu prea am avut această ocazia, din diferite motive, să vizitez toate locurile în care visam să ajung. Una dintre destinaţiile  în care nu am avut ocazia să ajung, dar pe care sper să o vizitez la vară, este Turcia, o tară privilegiată datorită acelor destinații speciale ce se regăsesc pe teritoriul ei.

vacanta4

Având în vedere că ultimele mele vacanţe speciale au fost posibile doar datorită celor de la  CND Vacanțe Speciale, cu siguranţă şi  pentru cea în Turcia voi apela din nou la serviciile acestora. Unul dintre motivele pentru care voi opta în continuare să colaborez cu cei de la CND Vacanţe Speciale, este paleta largă de destinaţii speciale pe care aceştia le pun la dispoziţie clinţilor lor.

vvv

În mintea mea CND Vacanţe Speciale este asociată cu expresia destinaţii speciale pentru vacanţe speciale datorită experienţelor trăite în excapadele organizate de către aceştia, deşi toate au avut loc pe teritoriul României (Maramureş, Bucovina, Poiana Braşov, Băile Herculane, Slănic Moldova şi Călimăneşti Căciulata). Cu toate că nu am reuşit să vizitez toate destinaţiile din România puse la dispoziţie de cei de la CND Vacanţe Speciale, în această vară voi alege Turcia, o ţară ce face parte din categoria destinaţii exotice pentru vacanţe speciale.

Turcia este ţara în care mi-am dorit să ajung de mic copil, asta poate datorită poveştilor spuse de unchiul meu, care a stat în această ţară câteva luni bune. În mintea mea, Turcia, conform spuselor lui Ciprian, era destinaţia perfectă pentru o vacanţă exotică și la care orice persoană visează . Turcia, conform acestuia, pune la dispoziția tuturor vizitatorilor una dintre cele mai populare destinaţii de vacanţă ( Ankara, Bodrum,  Olüdeniz, Side, Muntele Nemrut, Kemer, Pamukkale, Antalya) pe care unchiul meu le-a vizitat și pe care le-a recomandat a fi senzaționale.

vacanta3

Pe lângă aceste destinații exotice, eu țin morțiș să vizitez și Istanbulul (singurul megapolis însins pe trei continente, dar și fosta capitală a celor trei mar imperii  Roman, Bizantin și Otoman) Izmirul (pentru a vizita  Templul zeiței Artemis din Efes) localitatea Bodrum ( unde se află Mausoleul din Halicarnas) , Cappadocia , locații pe care eu le consider ca făcând parte din istoria și moștenirea culturală a Turciei.

turcia-harta1

În ceea ce privește delicatesele culinare, dacă unchiul meu a rămas plăcut impresionat de întreaga bucătărie turcească, care conform celor spuse de el, este considerată a fi una dintre cele mai bune și sănătoase, asta datorită  fructelor şi legumelor proaspete ce stau la baza acestora. Baklava, halva, kunefe, iskender kebab, sis kebab, doner, su boregi, manti sunt câteva dintre preparatele despre care Ciprian mi-a povestit și pe care vreau să le degust.  Cafeaua turcescă preparată la ibric a fost de asemenea lăudată de Ciprian, dar și despre care turcii susțin că este cea mai clasică este  cea mai bună metodă de preparare a cafelei.

vvvv.jpg

Obiectivele încărcate de istorie, peisajele, superbele plaje, exclusivistele hoteluri, anticele ruini, siturilor arheologice, parcurilor naționale și nu în ultimul rând pentru tradiționala bucătărie constituie după părerea mea puncte forte ce fac fiecare destinație în parte să devină mai specială decât celelalte.De-a lungul timpului, pe lângă informațiile oferite de unchiul meu referitoare la Turcia, am reușit să îmi fac o imagine asupra acesteia, cercetând tot ce ține de istorie, religie, cultură, respectiv stilul de viață a acestora.

large_img_1679

În ideea de a-mi confirma toate acele informații și povești auzite și citite referitoare la Turcia, m-au provocat să îmi doresc din ce în ce mai mult să vizitez această țară. Cu siguranță la vară voi avea parte de o experiență de neuitat în vizita mea în Turcia, prin intermediul celor de la CND Vacanţe Speciale.

 Acest articol este scris pentru Spring SuperBlog 2018.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s