Ideea – o consecință a realității

Copilăria este una dintre perioadele cele mai frumoase a vieţii mele, unul dintre motive constituindu-l faptul că aceşti ani i-am petrecut alături de bunicii mei, care locuiau la casă. Imediat ce am început şcoala, m-am mutat la bloc, unde locuiau părinţii mei, însă gândul mi-a rămas la casa bunicilor mei, la curtea din jurul acesteia, la grădiniţa cu flori … la libertatea pe care o oferă un astfel de loc.

images

În timp … după îndelungi discuţii, concluzia la care am ajuns împreună cu părinţiişi fratele meu, a fost aceea de a ne vinde apartamentul, iar cu banii obţinuţi să ne constuim o căsuţă. Fratele meu în secunda doi, a început să facă „săpături” pe internet, aflând astfel în doar câteva minute, cu ce preţ ne putem noi vinde apartamentul. În timp ce acesta ”își făcea temele”, a mai aflat un detaliu pe care noi nu îl aveam în vedere şi anume, o serie de documente (certificat energetic, intabularea apartamentului, etc.) fără de care nu se poate încheia contractul de vânzare cumpărare.

certificat-energetic2

Radu a continuat a-și face temele, identificând între timp și o firmă ce se ocupă de eliberarea unui certificat energetic București, iar în timp ce citea pe site-ul acestora, s-a decis să realizeze și o termografie a clădirii în care locuim.Unul dintre motivele pentru care fratele meu a luat această decizie a fost aceea de a demonstra noilor proprietari că blocul în care se vor muta este anvelopat termic (acesta beneficiind de izolație atât la interior, cât și la exterior). Firma pe care o identificase el, era renumită pentru faptul că elibera certificat energetic ieftin, dar și datorită tuturor serviciilor ce le pun la dispoziția clienților lor auditor energetic, termoviziune cladiri, termografie cladiri, etc.

cert2

 

Radu, în timp ce ne explica cele citite pe internet, prin minte i-a trecut o ”trăsnaie”, la care nu a renunțat până când nu a reușit să îi facă pe ai mei părinți să o pună în practică. Ideea ce i-a trecut prin minte fratelui meu, a fost aceea ce a renova câtuşi de puţin apartamentul, astfel având ocazia de a-l vinde la un preţ mai bun. În doar câteva zile discuţia noastră a prins contur, apartamentul nostru transformându-se într-un adevărat şantier.

certificat-energetic-Bucuresti

Tata şi fratele meu fiind pricepuţi la toate, au ajuns la concluzia că nu au nevoie de un meseriaş pentru a vărui apartamentul, astfel că, în fiecare seară când ajungeau acasă de la serviciu, se apucau de mutat mobila în mijlocul camerei ce urmau a o vărui și se apucau de treaba. La finalul fiecărei seri, aceștia erau nevoiți să reașeze mobila la locul său, noi rămânînd în apartament pe toată perioada renovării acestuia. Acum că stau și analizez situația, aceștia pierdeau mai mult timp cu mutatul mobilei decât cu văruitul în sine.

ff

Partea și mai frumoasă a fost aceea că nu știu cărui exper în materie de constucții, tatăl și fratele dat în fiecare cameră cu câte două straturi de var, cu alte cuvinte, aceștia au fost nevoiți 10 seri la rând să tot repete operațiunea cu mutatul mobilei ( dormitoare, living, bucătărie și baie). Misiunea mea și a mamei a fost aceea de a strânge tot de prin dulapuri, de a le depozita în cutii și la final de a le pune la de unde le luam. Ehe … de luat și de așezat în cutii a fost fascinant, însă când a venit vorba să le punem la loc … stai Lorena și Diana și vezi care era locul fiecărui obiect în parte.

certificat-energetic1

Îmi aduc aminte că în acea perioadă m-aș fi mutat la serviciu … să stau acolo 24 din 24 ore, îngrozindu-mă șantierul din casă, inclusiv replicile și nervii tatălui și fratelui meu când urma să mute mobilierul prin casă. Radu, fratele meu, probabil că dacă ar fi știut la ce va fi supus, cu siguranșă ar fi renunțat la idee de a mai renova apartamentul înainte de vânzare.

certificat-energetic

Aşa la o primă strigare, planul nostru părea a fi foarte simplu, însă întreaga operaţiune s-a dovenit a fi o adevărată aventură, noi realizând acestu lucru abia atunci când am început să punem în practică tot ceea ce ne plănuisem. Uite așa, datorită ideilor geniale ale fratelui meu ( de a renova apartamentul și de a face din timp actele necesare vănzării) am reușit într-un timp foarte scurt să îl vindem și să ne apucăm de construit casa mult visată.

 

Acest articol este scris pentru Spring SuperBlog 2018.

Reclame

Un gând despre &8222;Ideea – o consecință a realității&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s