Beliș – o destinație ispititoare

În ciuda faptului că au trecut aproape 9 ani de atunci, îmi aduc aminte și acum cu exactitate de acele momente de parcă ar fi fost ieri. Mini vacanța despre care îmi amintesc cu mare drag a avut ca destinație satul Beliș, situat undeva întreCluj și Oradea, o zonă plină se locuri și oameni speciali. Provocarea de a vizita acele locuri a fost venit din partea unui bun prieten, pe care nu am să îl uit niciodată, care s-a oferit să ne ofere această vacanță cadou.

Fără titlu1.jpg

Entuziasmul și dragostea cu care vorbea prietenului nostru despre acele locuri din care el venise, mă provocau mereu să îi adresez tot felul de întrebări, provocându-l astfel să mă ducă acolo pentru a descoperi singură minunățiile acelor destinații. Bănuiesc că acesta a fost unul dintre motivele pentru care, prietenul nostru, a decis, împreună cu familia sa, să găzduiească întrag mea familie pentru câteva zile, în locul unde el a crescut și despre care vorbește mereu cu mare drag.

Îmi amintesc că vacanța noastră, a fost o întreagă aventură, asta datorită locurilor pe care le-am descoperit în acea zonă. Satul Beliș a fost gazda nostră câteva zile, unde în fiecare dimineață ne trezeam și în timp ce ne beam cafea dimineața, priveam munții pe a căror creste se așternuse deja primul strat de zăpadă ( undeva la sfârșitul lunii se septembrie).

bbb

Incursiunea la Cluj mi-a oferit ocazia de a decoperi locuri despre care nu știam că există, acestea fiind Cascada Vălul Miresei, lacului de acumulare Fântînele-Beliș ( loc în care cu mulți ani înainte dăinuise satul Beliș), Crucea lui Avram Iancu și toate acele priveliști care te fac să visezi spre infinit. Recunosc că aceste locuri, dar și persoanele de aici nu au făcut decât să mă provoace, atât pe mine, cât și pe ai mei,să revenim pe acele meleaguri.

23030871_10214693262670198_974863096_o

Astă vară am reușit să reper experiența de acum aproape 9 ani și pot spune că am și de această dată, deși știm povestea acelor locuri, au reuși să îmi provoace celeși emoții ca prima dată când le-am văzut. Acum, deși am avut ocazia de 2 ori să trec prin aceste locuri, cu siguranță nu aș rata ocazia de a le revedea și a 4 sau a 6 a oară, aceste locuri care au reuşit să rămână întipărite în minte.

Clujul, Belișul, dar și oamenii pe care am avut ocazia de ai întâlni în acele zone au reușit să mă provoace, ca de fiecare dată când am concediuu să evadez pe acele meleaguri, pe care poate niciodată nu le-aș fi descoperit dacă nu ar fi existat acest prieten al nostru, căruia cu această ocazia țin să îi mulțumesc.

Acest articol este scris pentru Spring SuperBlog 2018.

*** fotografiile sunt preluate din arhiva personală

Un gând despre &8222;Beliș – o destinație ispititoare&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s