Vacanță în Iordania, Umbria și Japonia cu Christian Tour

În urmă cu mulți ani, mereu mă întrebam de ce aproape toată lumea are o pasiune, un talent și eu nu, însă, întâmplător sau nu, la îndemnul unei bune prietene, Irina, mi-am făcut un blog și ….ușor, ușor, m-am apucat de scris. Recunosc, nu sunt perfectă … mai am multe de învățat, dar nu-i problema, ador ceea ce fac și mereu când sunt pusă în fața unei provocări o accept cu mare entuziasm.

tour6.jpg

Ultima provocare pe care am acceptat-o fără a sta deloc pe gânduri a venit din partea celor de la  Christian Tour, care au venit cu propunerea de a vizita 3 destinații în care mi-am dorit dintotdeauna să ajung: Iordania, fascinanta Umbria și Țara Soarelui Răsare, Japonia. Provocarea a devenit mult mai palpitantă în momentul în care am aflat că am doar 5 ore la dispoziție pentru a-mi face bagajele și  a pregăti o listă cu obiective pe care vreau să le vizitez pe parcursul expediției, respectiv mâncăruri specifice fiecărei destinații în parte.

tour3

În primă fază nu am crezut că în numai 5 ore o să reușesc să fiu gata de plecare, însă entuziamul de a beneficia de unul din acele circuite Christian Tour, în cadrul căruia am ocazia de a vizita 3 destinații, în care din totdeauna mi-am dorit să ajung, m-au determinat să mă întrec pe mine însumi. Farmecul Umbriei probabil că este unul dintre motivele care m-au ”ținut” în priză pe parcursul celor 5 ore de pregătiri. Hmmm… nu aveam de unde să știu când voi mai avea ocazia de o Iordania Experience, așa că nu am avut de ales, m-am supus regulilor celor de la Christian Tour.

tour5

Revenind la destinațiile ce urma să le vizitez, imediat în mintea mea imediat a aparut o ”hartă” a traseului ce urma să îl fac.Iordania mi s-a părut a fi mereu o destinaţie interesantă, asta datorită vestigiilor antice, locurilor biblice, respectiv minunilor naturii ce au făcut-o să devină  una dintre principalele atracţii turistice ale Orientului Mijlociu. În ceea ce priveşte obiectivele turistice, Iordania se poate lăuda cu: Petra (oraşul a rămas ascuns în deşertşi a fost descoperit abia în secolul XIX şi care astăzi este considerată una dintre minunile lumii, pe lângă cele şapte ale antichităţii),  muntele Nebo (acolo unde se zice că a urcat profetul Moise şi a văzut Israelul), Wadi Rum (deşertul din sudul ţării, cu peisaje de neuitat) şi nu în ultimul rând Marea Moartă (locul unde ai  ocazia de a pluti în apa foarte sărată).

tour 1

În ceea ce privește fascinanta bucătăria iordaniană, aceasta îşi are originea în ‎bucătăria ‎beduină, în care se resimt și influenţele ţărilor vecine, Siria ‎şi ‎Liban. Cu alte cuvinte, bucătăria iordaniană datorită condientelor și amestecului de preparate, la care se adaugă prospețimea legumelor și fructelor iordaniene, a brânzeturilor, a uleiului de măsline iordanian, a cărnurilor fragede și suculente ce a reușit să provoace interesul tuturor vizitatorilor, ce nu părăsesc țara fără a degustate din toate ”bunătățile” specifice acesteia.

Fascinanta Umbria în mintea mea mereu a fost asociată cu oraşul Gubbio (unul dintre cele mai frumoase oraşe medievale din Italia unde se face, conform Cărţii Recordurilor “Cel mai mare brad de Crăciun”), Parcul Național Monti Sibillini ( ce se întinde pe 70.000 de hectare, unde pot fi văzute oraşe izolate, plante şi animale rare), respectiv Lacul Trasimeno ( fascinant pentru faptul că este al 4-lea în Italia, în ceea ce priveşte suprafaţa, dar şi datorită faptului că este de jur împrejur înconjurat de măslini). În ceea ce priveşte delicateţile,  Umbria este recunoscută pentru ciocolata Perugina, Pastele Strangozzi preparate cu trufe negre şi sos picant şi nu în ultimul rând pentru renumitele vinuri – Orvieto Classico.

tour

În ceea ce priveşte Japonia, Ţara Soarelui Răsare – „Nippon” în japoneză, întotdeauna ma fascinat, unul dintre motive constituindu-l faptul că este construită din peste 6.800 de insule, pe care, dacă ar fi după mine, aş vrea să le vizitez pe toate. Aşa aş avea ocazia de a trece şi pe lângă toate cele peste 5.5 milioane de automate de dulciuri şi băuturi răcoritoare cu care se laudă Japonia. Referitor la specialităţi, Japonia este renumită pentru sushi, preparatele ce au la bază orez și acele minunate ceaiuri din tot felul de mirodenii ce numai ei ştiu să le prepare.

Frumuseţele naturale ale Japoniei sunt nenumărate, însă dintre toate Castelul Himeji (considerat a fi cel mai impresionant castel din ţară, ce se aseamănă cu o pasăre cu aripile în zbor), Turnul Tokyo (un simbol al oraşului, dar care în acelaşi timp oferă oamenilor posibilitatea de a-şi imagina viitorul), Muntele Fuji (cel mai înalt punct al insulei Honshu Main, considerat de către japonezi ca fiind sacru şi sfânt) şi Templul Kinkaku-Ji (considerat a fi unul dintre cele mai demne locuri de vizitat din Kyoto, în care se păstrează moaştele lui Buddha ) sunt destinaţiile mele preferate.

tour2

Propunerea celor de la Christian Tour de a vizita și descoperi aceste 3 extraordinare locuri de pe Pâmânt, Iordania, fascinanta Umbria și Țara Soarelui Răsare, Japonia, cu toate că a fost a adevărată provocare pentru mine, a venit în întâmpinarea unui vis ce îl credeam nerealizabil.

 

Acest articol este scris pentru  Spring SuperBlog 2018.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s