Ai auzit despre Urban Up!

Încă de când mă ştiu, ori de câte ori am fost „asmuţită” nu m-am putut abţine să nu mă implic, iar  „Cu acest articol am acceptat provocarea de a susține Urban Up!, un proiect inițiat de Asociația De-a Arhitectura, care le oferă elevilor de liceu o bună oportunitate de a-și cunoaște orașul. Proiectul a fost derulat în anul 2017 în cadrul programului „Împreună cu Lidl pentru un viitor mai bun”. Totodată, pot fi organizate ateliere și în 2018, fie în licee, în săptămâna Școala Altfel, fie ca activități ale Clubului De-A Arhitectura. Detalii găsiți pe http://www.de-a-arhitectura.ro .”

jurnal

Anul trecut Asociația De-a Arhitectura a lansat proiectul Urban Up!, în cadrul căruia au avut loc 54 de ateliere gratuite pentru liceeni (la care au participat 1025 liceeni cu vârsta cuprinsa între 15 – 18 ani), bazate pe discuții ghidate, discuții pe imagini, activități hands-on, jocuri de rol, explorări și analize urbane, activităâi desfăşurate în 7 orașe din țară (București, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Sibiu, Timișoara).

jurnal6

 

Scopul proiectului Urban Up!, a fost acela „de ai face pe adolescenţi să înțeleagă impactul spațiilor asupra calității vieții și să capete deschidere către o dezvoltare urbană „isteață” printr-o experiență educațională atractivă legată de aspecte ce trebuie cunoscute de orice cetățean: ce înseamnă a construi și a contribui la schimbarea mediului construit, ce servicii publice sunt necesare într-o localitate, rolul instituțiilor, condițiile de folosire în siguranță a spațiilor etc., ca sursă de dezvoltare personală, profesională și de civism.”

jurnal4

În timp ce „hoinăream” pe pagina de internet dedicată proiectului, mi-am amintit de perioada adolescenţei, de gaşca de prieteni din acea vreme şi de locurile pe care le „cutreieram” ori de câte ori aveam ocazia. Locaţia noastră preferată era Grădina Botanică din Copou ( Iaşi ), principalul  motiv pentru care alegeam această destinaţii fiind acela că avea posibilitatea de a ne „manifesta” fiecare în felul său.

jurnal3

Rolele, bicicletele, skateboard-urile, carţile de joc şi  tablele  erau „prieteni de nădejde” pe parcursul expediţiilor noastre în Grădina Botanică. Deşi au trecut mulţi de atunci şi acum îmi aduc aminte fiecare colţişor al acesteia, ba chiar ori de câte ori am ocazia mai fac câte o „incursiune”, astfel având ocazia de a-mi aminti de perioada adolescenţei.

jurnal1

 Iaşul este un oraş cu multe destinaţii minunate, pe care le-am descoperit şi „cercetat” pe perioada adolescenţei, dar dintre toate Grădina Botanică mi-a rămas întipărită în minte, asta poate datorită faptului că aici aveam ocazia de a petrece cel mult timp alături de prietenii mei.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s