Răspunsul corect e cuarț

Visele se tranfsormă de obicei în realitate, asta numai dacă ne dorim și ținem neapărat la îndeplinirea lui. În ceea ce mă privește pe mine, unul dintre visele mele …care a reușit să devină realitate în urmă cu câțiva ani , a fost acela de a-mi deschie o cofetărie/patiserie unde să comercealizez  produse tradiționale, așa cum făcea bunica când eram eu copil.

download

Așa zisul meu vis a prins contur în momentul în care părinții mei au finalizat de construit căsuța mult dorită și așteptată, alături de care mi-au construit un laborator și o mică cofetărie. Talentele de așa zis cofetar am început să le exersez în spațiul pe care părinții mei mi l-au pregătit alături de casa lor. În ciuda faptului că au trecut doar 2 ani de atunci, pot spune că laboratorul meu arată groaznic, motiv pentru care l-am rugat pe tata să îl renoveze și eventual să îl extindă, astfel afacerea mea având posibilitatea de a crește.

cuart

 Concluzia la care a ajuns tata după consultatea cu mai mulți constructori, a fost aceea de a reamenaja laboratorul și cofetăria, de această dată folosind cuarțul ca material de bază. Tata s-a conformat spuselor specialiștilor în construcții, hotărându-se să folosească cuarțul în reamenajarea cofetăriei și a laboratorului, pentru pardoseli, blaturi și de ce nu la glafurile geamurilor. Unul dar și principalul motiv pentru care a insistat să folosescă acest material a fost acela că materialul recomandat de constructori depășește cu mult spectrul vizual.

cuarttt

Laboratorul în care îmi voi desfăura eu îndeletnicirile de bucătar, pe care am dobândit-o în timp de la bunica și mama mea va arăta ca nou imediat ce va fi renovat cu cuarț va artăa ca noi, timp în care va fi și mai rezistent. În ciuda faptului că am o experiență în spate, cu siguranță vor fi ocazii în care voi fi neîndemânatică cu ustensile din bucătărie (cutite, tigăi, farfurii, etc) care vor mai face câte o piruetă prin aer, motiv pentru care capodeaua, masa și balturile trebuie să fie rezistente la ”tensiunile” ustensilelor mele asupra lor.

cuua5

Cuartul datorită puterii și flexibilității sale superioare, este rezistent la abraziune, zgariere, ciobire, spargere, temperaturi înalte, cu alte cuvinte perfect pentru ceea ce îmi trebuie mie. În ideea că acesta este rezistent și la îngheț si dezgheț, produse chimice din gospodarie, acizi, solventi și mucegai, tata a spus că va folosi cuarț și la spațiul de depozitare dedicat materiilor prime, acum că s-a hotărât că am nevoie și de un astfel de spațiu.

cuartt

Acum abia aștept ca tata să pună în aplicare toate cele enumerate anterior … visând la un batorator și o cofetărie cu mult mai aspectoasă și rezistentă în comparație cu cea de acum. Acum tot ce îmi rămâne de făcut e să mă decid asupra culorilor pe care le voi folosi … probabil că asta va fi partea cea mai dificilă din întreaga operațiune de renovare a laboratorului și a cofetăriei.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s