Dragostea învinge orice obstacol !!!!

Una dintre operele pe care le-am citit în ultima perioadă și pe care aș recomanda-o este romanul Cronicile casterilor scris de Kami Garcia și Margaret Stohl. Povestea de dragoste dintre Lena și Ethan a reușit să mă țină captivă în tărâmul Gatlinului pe parcursul celor trei volume ale romanului (A 16-a lună, Cartea lunilor, Luna de foc). Unul dintre motivele pentru care câteva zile am fost dependentă de volumele acestui roman, a fost faptul că am fost curioasă să văd până unde poate ajunge un tânăr îndrăgostit.

rao2

Curajul de care a dat dovadă tânărul dolescent Ethan Wate, sentimentele pe care le are față de Lena Duchannes, nepoata lui Macon Rvenwood, din Conacul bântuit, de care toată lumea din Galatin fuge, m-au convins să cred că dragostea este un sentiment ce ne provocă să depășim orice obstacol pentru a fi lngă persoana iubită. Pe parcursul celor trei volume ale romanului, Ethan încearcă să deslușească tot felul de mistere, care într-un final îl vor ajuata să rămână lângă persoana iubită, Lena Duchannes.

res_10e3ae3393c803c2d69a19b5ab1ada7e_full

 

 

În timp ce citeam romanul, gândul mi-a fugit la romanul lui Dan Brown, ”Inferno, respectiv la personajul Robert Langdon, un om de ştiinţă, care după părerea i-ar fi putut fi de mare ajutor lui Ethan Wate. În ciuda amneziei de care suferea, Robert Langdon a reuşit să dezlege un mister greu de dezlegat, simbolurile extrase din Divina Comedie de Dante, mesajele, indiciile , elementele de artă şi istorie ce l-au ajutat în rezolvarea misterului creat de acel asasin „angajat” în sujba unei tenebroase organizaţii internaţionale. Interpretarea pe care o făcea Robert Langdon fiecărui detaliu ce îi apărea în cale, cu siguranţă i-ar fi insuflat şi lui Ethan acest spirit de „cercetător”.

rao1

O altă operă în care poate Ethan ar fi putut găsi răspunsuri, este cea scrisă de Brittany Geragotelis, ”Vrăjitoare la ananghie”Povestea adolescentei Hadley Bishop (urmaşa celei mai puternice vrăjitoare a tuturor timpurilor, Bridget Bishop) este construită pe baza trecutului ce o urmăreşte şi care îi complică prezentul. Opera Vrăjitoare la ananghie poate fi considerată a fi un model lacare cei doi tineri, Lena şi Ethan, care se pot raporta la felul în care Hadley şi-a luat soarta în propriile mâini.

rao

Sentimentele pe care le are Ethen față de Lena sunt profunde, acesta continuând să rămână lângă ea, indiferent de impedimentele peste care trebuie să treacă. Sentimentul de iubire pe care Ethan îl are față de Lena este prodund, dar care în timp poate dispărea, motivele fiind diverse. Romanul  lui Nicholas Sparks, ”Talismanul norocos” poate constitui după părerea mea, o operă ce îi va fi de mare ajutor lui Ethan Wate, motivul principal constituindu-l faptul povestea de dragoste dintre Logan Thibault și Ellie. În dragoste totul este posibil, iar orice obstacol poate fi depășit ….asta dacă cele două persoane implicate își doresc.

În ciuda faptuui că Ethan este un muritor și Lena un caster, iar povestea de dragoste dintre cei doi a fost una cu ”năpădăi”….. aceasa a continuat datorită sentimentului puternic de iubire ce a luat naștere între cei doi tineri de-a lungul timpului.

 

Acest articol este scris pentru SuperBlog 2017.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s