Casuța perfectă

Casa în care locuim, după părerea mea spune foarte multe despre persoanele ce o ”invadează”, aceștia lăsându-și fiecare amprenta asupra spațiului în care petrec o bună parte din zi. Cu toate acestea, sintagma ”casă” de cele mai multe ori este asociată cu un spațiu, în care după o zi de muncă, reușim să ne regăsim alături de familie și poate, din când în cand, de prieteni.

certificat energetic 4.jpg
În mintea mea casa în care am domiciliu înseamnă mai mult decât un acoperiș, câțiva pereți, ferestre, uși, etc, aceasta reprezentând locul în care mă regăses, în care locuiesc alături de familia și cu care îmi împart viața (emoții, sentimente, povești, etc). Indiferent că vorbim de casa mea sau a celor din jur, fiecare în parte are propria sa poveste, care a fost construită, în timp, de către cei ce locuiesc în ea.

casuta-din-povesti-sc-1-638.jpg
Un exemplu concret îl constituie casa în care locuiesc alături de familia mea, asupra căruia fiecare ne-am lăsat amprenta într-un fel sau altul. Cu toate acestea, se pare că tata a avut cea mai mare influență asupra acesteia, scopul acestuia fiind acela de ai scopri confortul și de a-i scădea consumul de energie. Primul pas pe care l-a făcut în îndeplinirea scopului său a fost acela de a obține un certificat energetic pentru construcția abia finalizată.

certificat energetic
Îmi aduc aminte că tata într-o zi ma rugat să identific pe internet un certificat energetic ieftin, sau mai bine spus o firmă cu care el să poată colabora în ideea obținerii unui astfel de document. Misiunea mea a fost foarte simplă, în doar câteva minute identificând pe internet firma cu care mai mai colaborat și în momentul în care încă mai locuiam la apartament. Cu un an înainte de a vinde apartamentul, blocul în care locuiam a fost reabilitat, astfel fiind obligați să realizăm audit energetic, iar eu fiind prietenă cu președinta ascociației, am ajutat-o în a identifica o firmă cu care să colaboreze.

certificat energetic 1
Revenind la casa în care locuiesc, tata în momentul în care a solicitat certificatul energetic, a profitat de acest lucru, cerând reprezentanților firme să realizeze și o termoviziune căsuței la care noi visam de ceva timp. Imediat ce tata și-a împlinit visul, a început mama cu identificarea unor decorațiuni ce urmau a fi puse în interiorul casei. Mama a fost mereu adepta decorațiunilor vintage … iar acum a avut ocazia de a-și îndeplini visul, cu toate că până la urmă tot eu am fost cea sacrificată, în ideea că eu am fost cea care a căutat pe internet magazine ce comercializează astfel de produse.

certificat energetic 2
În ceea ce ne privește pe mine și pe fratele meu, influențele noastre au fost limitate, noi rezumându-ne doar la aspectul camerelor noastre. Bineînțeles, ori de câte ori ai noștri au ne-au cerut ajutorul nu am ezitat, înă în mare parte ei s-au ocupat de toate detaliile legate de locuința noastră.
Casa în care locuim în ciuda faptului că în mare parte a fost contribuția alor mei, e locul în care ne regăsim cu toții, în fiecare după amiază și în weekend-uri.

Acest articol este scris pentru SuperBlog 2017.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s