De ce merg la Festivalul La Vie

În urmă cu câteva zile am avut ocazia de a vizita crama uneia dintre cele mai importante companii producătoare de vinuri din nord-estul României, Gramma Wines. Imaginea pe care mi-o creasem în minte prin intermediul pozelor văzute anterior vizitei a fost completată de peisajele mirifice ce înconjoară de jur împrejur crama, care este construită după modelul podgoriilor de familie din regiunea franceză Provence.

vin 4
Scurta incursiune printre rândurile de vie şi cramă m-au provocat să i-au parte şi la evenimentul din weekend, când se anunţă a fi petrecere mare pe terenul de lângă cramă. În perioada 8-10 septembrie podgoria Gramma va fi gazda Festivalului La Vie – o serbare a vinului, a gastronomiei şi a artelor libere, organizat de Odditz Events la Iaşi. Evenimentul presupune şi o serie de activităţi precum plimbări în vie, tururi ghidate, degustări direct din cramă, sesiuni de gătit pentru copii şi adulţi, spectacole de păpuşi sau yoga în aer liber.

vin 3

În ciuda faptului că am avut ocazia să vizitez podgoria Gramma în urmă cu câteva zile, voi reveni aici cu drag pentru a participa la tururile ghidate, unde participanţii vor avea ocazia de a vizita şi de a vedea cum arată o vie de aproximativ 50 de ani, timp în care vor avea ocazia de a gusta struguri din soiurile Aligote, Fetească regală și Fetească albă.
De la eveniment nu vor lipsi târgoveți, artizani, artiști și producători locali care vor fi acompaniaţi în fiecare seară de concertele de pe care le vor susţine cei 13 artişti şi 6 DJ’s pe scena din vie.

vin6

 

Supriza cu care evenimentul vine este accea că 10% din totalul încasărilor provenite din vânzarea biletelor, va fi donat către Fondul Științescu, proiect susținut de Fundația Comunitară, care își propune să susțină prin proiecte educaționale în știință, tehnologie, inginerie, artă și matematică, copii şi tinerii cu vârste cuprinse între 8 şi 18 ani.
În cele 3 zile ale evenimentului participanţii vor avea ocazia de a participa la tot felul de activităţi, de a asculta muzică bună, de a degusta din toate soiurile Gramma şi nu în ultimul rând de a susţine un proiect social.

vin1
Vineri, 8 septembrie, începând cu orele 1600 pe mine mă găsiți la Crama Gramma…..unde te aștept și pe tine cu mare drag !!!

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s