Vizita la sexolog… un subiect tabu

Încă de la începuturi Dumnezeu a creat femeia și bărbatul , stabilind între aceștia o relație  platonică, la baza căreia de cele mai multe ori stă atracția sexuală.  Între cele două sexe mereu a existat o prietenie mai specială datorită atracției sexuale ce nu poate fi eliminată imediat ce acetea se descoperă reciproc.

11269980_778234965607751_6381635120312449217_n

Femeile se diferențiază de bărbați  motiv pentru care de cele mai multe ori fiecare dintre aceștia încearcă să identifice în celălalt, ceea ce lui / ei îi lipsește, motiv pentru care atracția crește în intensitate. Educația primită de fiecare în parte, concepțiile sociale ale mediului în care băieții șii fetele se formeză își lasă amprenta asupra felului în care bărbatul, respectiv femeia se va comporta și convețui unul cu celalalt.

În timp  s-a ajuns la concluzia include în școli educația sexuală, astfel că până în prezent  aceasta este considerat un obicet obligatoriu, mai puțin în România unde este doar un obțional. Acesta este unul dintre motivele pentru care cele mai multe cupluri ajung astăzi să apeleze la un cabinet de sexologie, un loc în care primesc consiliere și sprijin pentru a depăși obstacolele psihologice din viața sexuală.

Untitled.jpg

Cabinetele de sexologie au rolul de a îmbunătăți abilitățile de cuplu în a avea o viață sexuală împlinită, asta în cazul în care la baza acestuia există o relație de afecțiune matură și o comunicare deschisă. Neîmplinirile în relația de cuplu se poate rezolva cu ajutorul unui sexolog București, programând o sesiune de pshihosexologie sau pshihoterapie de cuplu. Sexologul are rolul de a elimina acea inhibiție de comunicare din orice cuplu, provocându-i pe aceștia în a discuta cu lejeritate despre orice temă sexuală.

Depășirea obstacolului sexual a cuplului ce solicită sprijin demonstrează faptul că psihosexologul ales este un bun psihoterapeut. Sexologia uneori a solicitat o abordare multidisciplinară, munca în echipă fiind uneori inevitabilă în abordarea complexității sexuale, conducând către o colaborare dintre cuplu, sexolog și un urolog sau endocrinolog. Pe de altă parte, un psihosexolog bun trebuie să aibă capacitatea de a aborda sexualitatea dintr-o perspectivă bio-psiho-socială, astfel având posibilitatea de a vedea relația de cuplu ca un tot unitar.

 

10577119_732017880229460_4027224853587582536_n

Indentificarea factorilor care au condus la apariția „bolii cuplului” (biologici, psihologici și sociali) ajută la conturarea unui tablou clinic al acestuia de către sexolog. Experința și pregătirea de specialitate în domeniu își vor pune mereu amprenta asupra unui psihosexolog sau sexolog, care va încerc să discute și să rezolve pprobleme cu care cuplul care i se adresează le are.

Sexologul de asemenea poate avea și un rol preventiv în relațiile de cuplu, astfel că cei care au nevoie de „reparații” în dragoste sau vor să prevină apariția acestora pot vizita un astfel de specialist. Rolul sexologului este acela de a apropia partenerii și de a diminua distanța dintre ei .

10410690_718084448289470_8898876176340890625_n

Probleme de vei avea și un sexolog de vei vizita …. partenerul/ partenera aproape îți vei păstra.

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s