Hai la festival !!!

Imediat ce soarele își face simțită prezența, natura reînvie la viață, iar razele soarelui nu fac decât să ne provoace să ieșim din casă și să le ținem companie. Parcurile, spațiile de joacă, zonele de agrement sunt în această perioadă pline de zumzetul oamenilor ce le trec pragul.

statui3

În această perioadă se dă startul la tot felul de evenimente și festivaluri, unul dintre acestea fiind Festivalul Internațional de Statui Vivante, organizat de Teatrul Masca.  Timp de 7 zile statuile vivante sunt rerpezentate de actori costumați și machiați în așa manieră încât să imite o statuie autentică (actorii vor sta nemișcați o perioadă îndelungată, astfel oferind publicului o formă de teatru stradal.

statui

Festivalul Internațional de Statui Vivante va și un eveniment cultural fără preccedent, considerat un deschizător de perspective, ce va începe cu o Noapte a statuilor vivante și continuă cu 6 zile pe parcursul cărora producțiile Masca și cele ale invitaților acestora se vor derula în trei spații diferite din București.

statui1

Intrarea la festivalul care va începe zilnic la ora 1600 , va fi gratuită, astfel oferind posibilitatea tuturor iubilorilo de artă să urmărească unul sau mai multe spectacole din cele 60  la care vor  participa artiști din țări precum Austria, Olanda și China. Personajele precum: Doamna cu umbrelă (Alina Crăiță), Franțuzoaicele (Laura Dumitrașcu, Laura Buric), Amintirea (Anamaria Pîslaru), Jupân Dumitrache (Sheng Luyue), Rică Venturiano (Liu Zhao), etc vor putea fi văzute în  30 mai- 5 iunie în următoarea destinații:

  • 30 mai – Deschiderea Festivalului (Noaptea Statuilor Vivante), Casa Filipescu – Cesianu, ora 20.00
  • 31 mai – 1 iunie – Parcul Humulești (cartierul Ferentari)
  • 2 – 3 iunie – Parcul Crângași (cartierul Crângași)
  • 4 – 5 iunie – Parcul Herăstrău, intrarea din Șoseaua Nordului („Locul de la Roata mare”)

 

statui2

Regret enorm că nu sunt și eu din București sau cel puțin să fi avut treabă prin capitală în această perioadă în care statuile prin viață, motiv pentru care vă invit, pe voi, cititorii mei, cu mic cu mare să mergeți, să vizitați aceste locuri și să îmi trimiteți și mie impresii și poze. Festivalul Internațional de Statui Vivante vă așteaptă cu brațele deschise !!!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s