Vine vara, bine îmi pare

În numai câteva zile va fi deschiderea oficială a sezonului estival, deci cu alte cuvinte vara se aproprie cu pași repezi. Anul acesta, ca și în cei anteriorii imediat ce termina sesiunea la facultate și voi intra în vacanță o să fug la mare … Asemenea celorlalte veri, probabil că îmi voi căuta câteva piscine pe care să le îngrijesc, mai ales că acum am ceva experință în domeniu.

dus8

Regulile de bază pe care ar trebui să le aibă în vedere persoanele ce se implică în acest timp de activitate sunt foarte simple și dacă sunt respectate cu strictețe îți poți ușura munca de la zi la alta.  Întreținerea unei piscine presupune:

1.Curățarea piscinei de două ori pe săptămână în sezonul de vârf. În piscină, indiferent că vrem sau nu, ajung tot felul de deșeuri ce trebuiesc eliminate de pe fundul piscinii. Utilizarea unui robot de curățare ajută la curățarea perfectă a fundului piscinei.dus52.Tratarea apei piscinei în mod corespunzător. PH-ul apei din piscină trebuie verificat frecvent în perioada caldă, valoarea acestuia să nu fie mai ridicată de 7 – 7,5. Nivelul de clor este de asemenea și el important, nivelul ideal de clor fiind de 0,4 -0,8 mg/ l.

dus4

3.Sistemul de filtrare – recirculare nu trebuie să lipsească (din programul de întreținere a unei piscine). Filtrele și aspiratorul trebuie să fie funcționeze mai tot timpul pentru a filtra apa continuu.

dus3

4.Apa din piscină trebuie să aibă mereu o temperatură constantă. În ciuda faptului că este dificil să identifici o temperatură „perfectă”, ideal ar fi ca apa din piscină să aibă în jur de 26-28 ° C, temperatură ce poate fi creată de o pompă de căldură.

dus25.Acoperirea piscinei în perioadele în care nu este utilizată. În momentele în care piscina nu este „invadată”, ideal ar fi să fie acoperită cu o prelată, care o va feri și de razele solare, dar și de diferitele reziduri ce o pot invada.

dus16.Prezența unui duș solar este mereu binevenită (îndiferent că vorbim despre o piscină privată sau publică). Studiile arat că trecerea pe sub duș înainte de a intra n piscină, este o soluție împotriva poluarii umane, deși există și situații în care unele persoane imediat ce ies din piscină merd direct la dus.

dus

Cu toate că se respectă cu strictete toate aceste reguli de întreținere și igienă a unei piscină, una dintre regulile de bază din punctul meu de vedere îl constituie folosirea  unor echipamente de calitate, precum cele comercializate pe Agua.ro. De-a lungul timpului am aut ocazia de a testa tot felul de echiamente, însă cele de pe acest site mi s-au părut a fi cele mai eficiente.

dus6

La vară când voi lucra, tot cu Agua.ro voi colabora !!!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s