Zilele Turismului la Miroslava

Atmosfera de sărbatoare în Miroslava a început să își facă simțită prezența prin intermediul afișelor și pliantelor împărție în cele 13 sate ale comunei. Materialele informative împărțile prezentatau o  succint o listă cu evenimentele din 17 , respectiv 18 septembrie 2016, ce se vor desfășura la Miroslava.

13245215_1773348419596446_8122977036811279219_n

Spațiul verde din lateralul primăriei, gazda evenimentului ce trebuia să aibă loc cel de-al treilea weekend din septembrie, cu numai 3 zile înainte de începerea petreceriim era încă pustiu. Timpul se scurgea, iar apariția primului carusel nu a făcut decât să confirme miroslăvenilor startul a 2 zile pline de distracție și voie bună. Zilele Turismului la Miroslava au început cu dreptul cu o zi înainte, când corturile comercianților, mini-terasele, patiseriile și spațiile de jocă pentru copii au început să apară și să acopere în întregime spațiul verde din lateralul primăriei.

lansare

Sâmbătă dimineată lansarea cărtii „Un strop de vesnicie” a doamnei Răcoare Marilena, fosta directoare a Școlii Dimitrie Anghel dim Cornești, a reprezentat startul la petrecere în Miroslava, însă de această dată prin intermediul culturii. Cartea a fost prezentată de poetul Valentin Talpalaru, în prezenţa a zeci de elevi, profesori, persoane publice şi jurnalişti, toți, pasionaţi de lectură.

Centrul de Informare Turistică Miroslava a fost gazda evenimentului, un obiectiv cultural din Miroslava, care din 18 aprilie 2016 adăpostește în interiorul său Punctul Muzeal „Dimitrie Anghel” Miroslava, ce fost realizat în colaborare cu Muzeul Național al Literaturii Române Iași.

traseu-turistic

Sărbătoarea a continuat cu un Traseu de prezentare a obiectivelor turistice din Comuna Miroslava. Finalul incursiunii prin Miroslava a fost coincis cu Deschiderea oficială a evenimentului, moment susținut de dl primar Nită Dan. Alături de adulții prezenți la deschidere, copii au fost cei favorizati prin startul Jocului de Pokemon Turistic de Miroslava, respectiv a întrecerilor sportive ce s-au desfășurat pe parcursul a câteva ore bune de competiţie.

cetatean-de-onoare-a-comunei-carpineni

Distincţia de cetăţean de onoare a comunei Cărpineni din Republica Moldova i-a fost înmânată primarului Dan Niţă cu prilejul sărbătorilor comunei Miroslava,  de către primarul comunei Cărpineni, Ion Cărpineanu.

Prima zi de distracție s-a încheiat în compania solistului de muzică populară Alexandru Brădățanu, urmat de Fuego și formația locală Floare de Colț. Discoteca în are liber a început imediat după ora 2200 și a ținut timp de două ore.

fuego-si-alexandru

Asemănător, dar nu identic a doua zi de sărbătoare a continuat cu Vizitarea obiectivelor turistice din Comuna Miroslava, finalizându-se astfel traseul început în prima zi a evenimentului.

afis-2

Ora 12, scociată cu ora prânzului, a anunțat startul Atelierului de educație gastronomică Gustărici –  pentru cei mici. Pe parcursul celor 3 ore, 30 de copii cu vârstele cuprinse între 5-14 ani, au învățat să gătească într-un mod sănătos. Bucatele pregătite de copilași au fost alese în funcție de vârsta și abilitățile acestora. Sandvichuri haioase , bărcuță din ardei și alte legume, respectiv frigăruile din fructe sunt bucate pe care copilaşii le-au preparat sub îndrumarea Danei Burlacu.

concurs

Atmosfera s-a animat prin continuarea jocului de Jocului de Pokemon Turistic de Miroslava şi  premierea câştigătorilor concursurilor sportive susţinute cu o zi înainte. Spectacolele susţinute de elevii şcolilor din comună au animat atmsfera de dinaintea momentelor artistice susţinute de Izabela Nica, Petruţa Săcară, Lincu Maria şi Andreea Dumitriu. Concertul de muzică populară susţinut de Gheorghe Turda a adunat sute de oameni în preajma primăriei. Dansul şi voia bună a continuat în ritmul muzicii latine a lui Pepe.

primar

Zilele Turismului la Miroslava s-au finalizat într-un mod fastuos datorită focului de artificii ce a reuşit să lumineze cerul ce dăinuie deasupra Miroslavei şi discotecii în aer liber.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s