Povestea fericită a unui bătrânel

Indiferent că vrem sau nu, timpul se scurge pe lângă noi, anii trec, iar pe măsură ce îmbătrânim realizăm importanţa şi unicitatea momentelor pe care le-am trăit, astfel fiind tentaţi să  oferim mai mare importanţă  prezentului, datorită  repercusiunilor trăite în trecutului.

images (2)

Ori de câte ori mă uit la persoanele din jurul meu, în special la bunicii mei, pot face o comparaţie a ceea ce văd, cu timpul care a trecut, raportându-mă mereu la felul în care arătau în momentul când eram încă un copil. Unul dintre semnele bătrâneţii lăsate asupra bunicului meu a fost dantura, care se pare că a început să se facă  nevăzută treptat, în timp, astăzi singura soluţie fiind accea de apela la un specialist în stomatologie, ce va trebui să găsească o soluţie pentru al face pe bunicul meu să zâmbească şi să poată mânca, aşa cum o făcea şi acum câţiva ani în urmă.

În urma unor mari insistenţe, am reuşit, într-un târziu să îmi conving  bunicul  să mă însoţească la o vizită la stomatolog, însă  până nu am identificat un specialist, nu a vrut să iasă din casă. Recomandarea am primit-o de la un bun prieten ce a avut parte ne câteva intervenţii, ce şi le-a rezolvat într-un timp foarte scurt la un cabinet stomatologic din Bucureşti, Cris Smile. Serviciile oferite de cabinet sunt multiple:consultaţii, tratamente, ortodonţie, implantologie, tratamentul cariilor, restaurări dentare, profilaxie dentară, estetică demtară, chirurgie dentară şi nu în ultimul rând  parodontologie.

stomato d

Scopul vizitei la cabinetul Cris Smile a fost acela de a identifica o soluţie eficientă pentru bunicul meu, astfel oferindu-I posibilitatea de a mânca şi zâmbi, la fel cum o făcea şi în tinereţe. Bunicul meu având ceva probleme de sănătate, mai vechi ce îi drept, orice intervenţie făcută la dânsul necesită o serie de investigaţii mai amănuntite, tocmai de aceea, am şi ales un cabinet tocmai din Bucureşti. În urma unor discuţii şi analize, specialistul în chirurgie  a ales pentru bunicul meu cea mai mai bună variantă de tratament şi tot ce presupune  această interventie, care îl va face pe bunicul meu un om fericit.

Implantul dentar a fost cea mai bună alegere pentru bunicul meu, în favoarea unei proteze dentare ce necesită multă atenţie şi răbdare, abiltăţi pe care bunicul meu nu le mai are ca acum câţiva ani, ceea ce l-ar fi necăjit şi mai tare. Un implant dentar are în comun cu dinţii naturali faptul că asemenea acestora, implantul este introdus în os, nemaifiind nevoie de adezivi, curăţare sau altfel de îngrijire, în acelaşi timp oferindu-i bunicului meu posibilitatea de a mesteca fără a se mai gândi la dantură.

zambet

În ciuda faptului ca primele zile după ce i-a fost resturat implantul dentar, bunicul meu a fost un pic speriat de rezultate, dar se pare că grija lui şi a noastra, a celor din jur a fost  inutilă, astăzi bunicu` mândrindu-se peste tot unde merge cu  un zâmbet exact ca în tinereţe. În ciuda faptului că este o persoană închisă si tăcută, bunicului mei i-a plăcut mereu să zâmbesacă, indiferent  de ceea ce avea în minte şi suflet, lucru pe care încerc şi eu să îl fac ori de câte ori îmi aduc aminte de el.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s