Copii ne învaţă să mâncăm sănătos

Food Revolution Day este un eveniment ce a avut loc vineri  20 mai 2016, o zi în care s-a sărbătorit un proiect global  initiat de Jamie Oliver, prin intermediul căruia se doreşte educarea  copiilor, adultilor, companiilor, scolilor, restaurantelor, scolilor de gatit, chefilor, nutritionistilor, doctorilor, în ceea priveşte o alimentația  bazată  pe  alimente sănătoase.

colaj

În cadrul evenimentului desfăşurat  în  parcul Casei Pogor  din Iaşi s-au organizat 4 ateliere de copii ce au gătit sub îndrumarea a 4 ambasadori  Dana Burlacu Visternicu, Roxana Ichim, Lila Dumitrasi, Alexandra Jeitan. alături de care au gătit 4 retete propuse de Jamie Olivier:

  • Salată Tabbouleh cu couș couș;
  • Salată colorată de primvară cu crutoane;
  • Paste din dovlecel cu sos de roşii;
  • Bruschette cu pesto.

colaj 2

Între timp şi în cadrul atelierul adulţilor s-a gătit o  reţetă inedită a lui Jamie Olivier, ambasadorul grupului fiind Bogdan Puiu. În final cei mici au fost antrenaţi în a pregăti un desert sănătos, după care fiecare dintre aceştia a fost premiat cu diplomă şi premii surpriză.

Susţinătorii evenimentului Food Revolution Day din Iaşi au fost producătorii locali Verde Bun, Gustul Natural,Camara lui Baciu, Panifcom, Via Naturalia, Tudia, Dor de Verde, Doamne Fereşte, Prisaca Barnova, Scrijele de mere ca la bunica, Micro Greens, Aqua Carpatica, Magazia Morariţei, Food Forest, respectiv medicii de la Clinica de Nutriţie din Iaşi.13239128_10206828789183063_673022718393278259_n

 

Participanţii la eveniment au avut posibilitatea ca perioada desfăşurării acestuia să deguste bunăţăţile producătorilor locali, în final având ocazia să caştige cărţi semnate de Jamie Oliver, ce au fost oferite de Editura Curtea Veche, dar şi ustensile de bucătarie oferite de Frarom International Est.

Food Revolution Day este un eveniment ce susţine o alimentaţie bazată pe alimente „corecte”, fără aditivi, chimicale ori adjuvanti de orice fel.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s